Un nou Armaghedon „Sorin Ovidiu Vantu”?

Ulterior, Săftescu Dumitru a fost chemat din nou de Vîntu, care în calitatea sa de virtual proprietar al societăţii de asigurări i-a solicitat ca 5 milioane USD din lichidităţile societăţii să fie trecute în titluri de stat, sugerându-i ca această operaţiune să fie făcută printr-un SVM.

Întrucât urma să aibă loc un consiliu de administraţie la SC Astra SA, Săftescu Dumitru a fost chemat de către Muşetescu Ovidiu – preşedintele APAPS (acţionar majoritar la SC Astra SA cu 75%) care i-a comunicat că, dacă doreşte să mai rămână în funcţie, trebuie să se înţeleagă şi să ia legătura cu Vîntu. Această discuţie a avut loc în prezenţa lui Teşu Sorin, reprezentantul APAPS în CA al Companiei Naţionale Poşta Română, un alt infractor de notorietate, aflat în contact strâns atât cu fosta securitate cât, şi mai ales, cu lumea interlopă.

Teşu Sorin, în peiroada în care Vîntu ţintea societăţi cu capital de stat pentru a atrage fonduri în BRS, era preşedintele Companiei Naţionale Poşta Română. În această perioadă, Compania Naţională Poşta Română a plasat în BRS 5 milioane USD. În momentul prăbuşirii BRS, Teşu Sorin era şeful de cabinet al premierului Adrian Năstase.

Pentru a nu figura şi Compania Naţională Poşta Română ca mare perdant în BRS şi pentru a evita mediatizarea acestui fapt, SC Gelsor SA, acţionar cu 75% în BRS a cedat către Compania Naţională Poşta Română sediul din Splaiul Independenţei, pe care acum Vîntu, prin manopere frauduloase încearcă să-l ia înapoi.

După ce Săftescu Dumitru a făcut autodenunţul, a fost informat imediat Adrian Năstase, iar Teşu şi-a prezentat demisia din funcţia de şef de cabinet, deşi a rămas în continuare în relaţii extrem de apropiate cu Dana Năstase.

Cu toate asigurările date, în urma unei şedinţe AGA, acesta a fost schimbat din funcţie cu Haritonovici Eugen, iar în după amiaza aceleiaşi zile a fost chemat din nou de Vîntu la biroul său, unde erau de faţă Haritonovici şi Dan Andronic (actualul amant al fostei soţii a lui Vîntu) şi i-a spus că datorită scandalului din presă a hotărât schimbarea sa cu Haritonovici, dar că tot el urma să conducă instituţia.
În autodenuţul dat de Săftescu Dumitru, recunoaşte că a primit de la Nicolaescu „Doru” Teodor suma de 15.000 USD, ca diferenţă la salariu, din ordinul expres al lui Vîntu.

Inculpatul a mai declarat că după transferarea sumei de 1,8 milioane USD în conturile unui SVM, pentru cumpărarea de titluri de stat, operaţiunea i-a creat suspiciuni şi l-a întrebat pe Haritonovici ce cunoaşte despre această problemă. Haritonovici i-a spus că nu este nicio problemă, că a vorbit cu Vîntu care l-a asigurat că banii vor fi înapoiaţi până la data de 27.12.2001.

În aceeaşi cauză s-a autodenunţat şi Burghelea Lucian, care a recunoscut că a primit de la Nicolaescu Teodor suma de 8200 USD pentru a acoperi aceste hoţii.

Totodată, inculpatul a declarat că a lucrat la SC Gelsor SA de unde a fost disponibilizat, iar în curusl lunii iuniie 2001 a fost chemat de Vîntu care i-a spus să se ducă la SC Astra SA unde va fi angajat şi se va ocupa de plasamente financiare.

Urmele acestor dosare se află în la DNA, deoarece pentru a putea da aceste soluţii, procurorul Hirşman Francisc (evreu şi om al serviciilor secrete) a fost detaşat la DNA timp de aproximativ un an.
Sperăm ca mass media să promoveze acest demers al nostru, cu toate că până acum doar două ziare s-au aplecat corect asupra acestui caz.

Sperăm ca exemplul de corectitudine jurnalistică a ziarului Evenimentul Zilei şi Curentul să fie preluat şi de alte instituţii serioase de presă.

Câţiva procurori cinstiţi…”

Sursa: Amos News

One thought on “Un nou Armaghedon „Sorin Ovidiu Vantu”?

  • vineri, 26-01-07 la 17:26
    Permalink

    legile au fostb facute doar pt. cei cu bun simt si oameni necajiti…..este un jaf fara scrupule ,in care sunt implicatii POLITICE

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.