Un nou Armaghedon „Sorin Ovidiu Vantu”?

Complicele lui Vîntu la aceste fapte este senatorul PSD de tristă amintire Nicolae Văcăroiu (unul dintre oamenii din cauza cărora astăzi România se află într-o stare de corupţie şi sărăcie fără precedent). Văcăroiu este cel care a depus documentaţia necesară înfiinţării BID la BNR (inclusiv înscrisuri false) şi care a participat activ la discuţiile cu reprezentanţii BNR. Acesta nu a a fost deranjat de nimeni pentru a fi audiat în legătură cu aceste aspecte, deşi onorariul său pentru efortul depus a fost de 12 miliarde lei!!!!!!!!, la nivelul anului 1999.

Cauza BRS a fost repartizată iniţial tot procurorului Francisc Hirşman, iar acum este înregistrată în evidenţele PÎCCSJ – DIICOT, fiind repartizată procurorilor Creţu Codruţa (amanta unui personaj influent în Parchet) şi Cătălin Purcărin (notoriu homosexual), una dintre persoanele folosite pentru a-l favoriza pe Vîntu (este acelaşi procuror care a dat soluţie de neurmărire în cauza FNI faţă de Vîntu).

Din felul în care se desfăşoară ancheta, rezultă în mod indubitabil şi flgrant favorizarea infractorului Vîntu (nu a fost deranjat niciodată pentru a da relaţii, de când cauza se află la cei doi procurori).

În 22 şi 23 august 2005 cei doi procurori au dispus două expertize contabile în aceeaşi cauză, pregătind din punct de vedere tehnic disjungerea, iar – surpriză – niciunul din obiective nu-l vizează pe Vîntu.

În fapt, la începutul anului 2001, SC Construct Grup International SRL Deva (actuala SC Romcuart SRL), a încheiat cu SC Astra SA un contract de garanţie, prin care SC Astra SA s-a obligat să garanteze două credite în valoare de 5 milioane USD acordate SC Romcuart SRL de către Banca Română de Scont şi Banca de Investiţii şi Dezvoltare, în scopul efectuării unor investiţii de retehnologizare a instalaţiilor şi utilajelor necesare exploatării unui zăcământ de cuarţ în zona Silău-Uricani. Pentru eventualele obligaţii ale SC Astra SA ce puteau decurge din derularea contractelor de credit, SC Romcuart SRL a cedat în favoarea acesteia 45% din drepturile de operare şi exploatare a zăcământului, reprezentând cca. 18 milioane USD. În acest scop, SC Astra SA a constituit la cele două bănci depozite colaterale în valoare de 4 milioane USD/bancă, depozite ce urmau să fie deblocate după rambursarea integrală a creditelor de către SC Romcuart SRL.

Începând cu luna iulie 2001, după schimbarea conducerii SC Astra SA şi numirea în funcţia de preşedinte a lui Haritonovici Eugen Răzvan, societatea a început să plaseze, în mod sistematic, sume tot mai importante, în BRS, deşi se înregistra o supraexpunere pe această bancă, datorată depozitelor colaterale menţionate mai sus. Sursele au fost reprezentate pe fondurile SC Astra SA aflate în alte bănci (Volksbank, ING Barings, City Bank, Bancpost), în depozite la termen în lei şi valută, precum şi în titluri de stat.

Pe parcursul cercetărilor, inculpatul Săftescu Dumitru, prin autodenunţ a declarat că în cursul anului 2001, a fost chemat de Vîntu de mai multe ori, ocazii cu care şi-a manifestat intenţia de a cumpăra pachetul majoritar de la SC Astra SA deţinut de APAPS.

După numirea sa ca director general la societatea de asigurări, Săftescu Dumitru a constatat nereguli cu privire la constituirea unor depozite colaterale la BID şi BRS în favoarea SC Romcuart SRL Deva în valoare de 8 milioane USD, fapte pentru care a sesizat parchetul, lucru care l-a deranjat peste măsură pe Vîntu, care l-a chemat la el, ameninţându-l că îl schimbă de la conducerea societăţii dacă nu-şi retrage plângerea.

Urmare acestei discuţii, Săftescu Dumitru a dispus retragerea plângerii.

One thought on “Un nou Armaghedon „Sorin Ovidiu Vantu”?

  • vineri, 26-01-07 la 17:26
    Permalink

    legile au fostb facute doar pt. cei cu bun simt si oameni necajiti…..este un jaf fara scrupule ,in care sunt implicatii POLITICE

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.