Revista presei din 13 martie

Dosariada lui Năstase (Cotidianul)

Oferta PSD: Adrian Năstase scapa de excludere daca isi da demisia din partid. Contraoferta lui Năstase: amenintari cu dosare. Cel putin acesta sint, potrivit unor voci din partid, ultimele evolutii din PSD. Ieri, tensiunile erau la apogeu.

Weekend fierbinte pentru liderii PSD. Adrian Năstase si-ar fi consumat ziua de simbata cu telefonul la ureche. Mai multi membri ai organizatiei din Bucuresti sustin ca au fost sunati de liderul PSD, care le-a cerut sa dea un comunicat de presa in care sa precizeze ca nu intentioneaza sa discute, marti, posibila sa excludere din partid. Solicitarea fiind respinsa, fostul premier i-ar fi amenintat pe cei sunati sa va da presei dosarele pe care le-a strins de-a lungul anilor privind activitatile lor. Daniel Tudorache, seful PSD sector 1, unde Năstase si Dan Ioan Popescu sint membri cotizanti, cel care a anuntat ca marti organizatia sa va dezbate problema posibilei excluderi a celor doi lideri, a recunoscut ieri acest episod. El a spus ca ‘Adrian Năstase face presiuni, prin telefon, pentru a stopa intrarea pe ordinea de zi de marti a subiectului excluderii’. Printre cei sunati simbata de fostul premier se mai numara deputatul Aura Vasile, consilierul Doru Giugulea, Mircea Geoană, Miron Mitrea si o serie de lideri judeteni ai PSD. Potrivit liderilor partidului, marti, la sedinta PSD sector 1, vor fi prezenti, neinvitati, si Adrian Năstase, si DIP. Ca atare, cei de la sector au decis ca sedinta unde se va discuta posibila excludere a celor doi sa se faca in prezenta presei.

Cu ajutorul a doi demnitari PSD / Socrii lui Mircea Geoană au dat un tun imobiliar de aproape 500.000 euro (Gândul)

Socrii lui Mircea Geoană, Ion şi Margareta Costea, sunt fericiţii proprietari ai unui teren de 4.000 de metri pătraţi la Buşteni, proprietate ce valorează, la preţul pieţei, peste o jumătate de milion de dolari. Ion Costea a obţinut această suprafaţă, în 1996, făcând un schimb de terenuri, extrem de avantajos pentru el, cu Regia Naţională a Pădurilor-Romsilva. Iniţial, socrul fostului ministru de Externe deţinea 0,5 hectare de teren cu pădure aflată pe stâncării, în comuna Scorţeni, judeţul Prahova. Acesta şi-a predat proprietatea Ocolului Silvic Câmpina şi a primit în schimb, de la Ocolul Silvic Sinaia, în zona turistică a cartierului de lux Zamora din Buşteni – una dintre cele mai scumpe zone imobiliare, unde au vile oameni de afaceri şi politicieni – 0,4 hectare. Dar valoarea de piaţă a terenului din Scorţeni este mult mai mică decât cea a terenului oferit de Romsilva socrilor lui Geoană. Dacă în judeţul Prahova un metru pătrat de teren valorează 8-10 euro, la Buşteni, potrivit unor agenţii imobiliare, preţul terenului variază între 90 şi 140 de euro metrul pătrat.

Sergiu Sechelariu a făcut 3,6 milioane de euro dupa reţeta mătuşii Tamara (Cotidianul)

Sergiu Sechelariu a cistigat 3,6 milioane de euro dintr-o tranzactie imobiliara copiata parca la indigo dupa cea prin care Adrian Năstase a intrat in posesia unui teren de lux prin intermediul matusii Tamara. In cazul Sechelariu insa, o parte din banii cu care a fost finantata afacerea provin dintr-o frauda produsa la BRD Busteni si aflata acum in instanţă.

In ianuarie 2004, sotia lui Sergiu Sechelariu, Violeta, cumpara 14,5 hectare situate pe soseaua de centura a Bucurestiului, in vecinatatea zonei de lux a comunei Voluntari. Pretul platit a fost de 2,8 miliarde de lei, adica 70.000 de euro, rezultind un pret unitar de 50 de eurocenti pe metru patrat. Peste numai zece luni, pe 5 noiembrie 2004, Violeta si Sergiu Sechelariu vind acelasi teren cu 3,68 milioane de euro catre firma Willbrook, un antreprenor imobiliar. Rezulta un pret de 25 de euro pe metru patrat si un profit net de peste 3,6 milioane de euro pentru familia Sechelariu. Pretul de instrainare, de 53 de ori mai mare decit cel de achizitionare, este cel normal pe piata imobiliara a zonei. Un perimetru foarte cautat, care a urcat pina acum la 65 euro/mp si va mai creste, intrucit este situat foarte aproape de viitoarea autostrada. Istoria terenului si numele celor implicati in tranzactionarea sa arata ca ‘lovitura“ data de Sergiu Sechelariu nu e chiar intimplatoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.