Noul Nissan NOTE, la Dedeman Automobile de la 13.600 euro cu TVA

Nissan Note 2013
DEDEMAN AUTOMOBILE, dealer Nissan în judeţul Bacău, vă invită, în perioada 24 – 28 octombrie, să descoperiţi şi să testaţi cel mai nou model Nissan – NOUL NOTE, ce a ajuns în showroom-urile DEDEMAN la începutul acestei săptămâni.

Inovaţii tehnologice la preţuri accesibile, design dinamic şi o atenţie la detalii demnă de segmentele premium sunt atributele definitorii ale noului Nissan Note, care îl recomandă drept un concurent serios în segmentul B. Noul Note a fost prezentat in premiera mondiala la Salonul Auto de la Geneva din luna martie si concureaza pe piata cu modele precum Ford B-MAX si Opel Meriva.

Nissan marchează o etapă esenţială a evoluţiei sale în segmentul B; noul modelul doreşte să răspundă nevoilor unei plaje şi mai extinse de clienţi cu o gamă bogată de idei practice noi şi soluţii tehnologice adaptate situaţiilor concrete din trafic.

Fidel filosofiei mărcii de a transforma tehnologia premium într-o resursă accesibilă la preţuri mai mici, noul Nissan Note vine echipat cu o gamă bogată de inovaţii menite să facă experienţa la volan mai sigură şi mai plăcută.

NISSAN SAFETY SHIELD îşi face debutul european odată cu noul model; conceptul se traduce printr-o serie de tehnologii avansate aplicate inteligent unor scenarii reale din trafic. Sistemul este gândit să pună la dispoziţia şoferului un nivel avansat de asistenţă, toate cele trei funcţii ale acestuia preluându-şi informaţiile de la o singură cameră video montată pe hayonul maşinii. Iar pentru a asigura vizibilitatea permanentă a acestei camere video, inginerii de la Nissan au dezvoltat o soluţie ingenioasă: un sistem integrat care spală şi usucă lentila camerei video cu ajutorul unui jet de aer comprimat.

BLIND SPOT WARNING (Avertizare Unghi Mort)
O caracteristică rezervată în trecut maşinilor din segmentul premium, sistemul Nissan utilizează camera video AVM cu unghi larg de vizualizare pentru vedere spate în scopul detectării vehiculelor aflate în zone de unghi mort pe ambele părţi ale modelului. Dacă un vehicul este detectat în oricare din unghiurile moarte, o lumină discretă de avertizare se va aprinde în geamul oglinzii laterale a maşinii. Dacă şoferul semnalizează schimbarea benzii de rulare iar sistemul detectează un vehicul în zona de pericol, lumina se aprinde intermitent şi este emis un semnal sonor.

LANE DEPARTURE WARNING (Avertizare Depăşire Involuntară Bandă)
Avertizarea de Depăşire involuntare a Benzii de rulare detectează dacă vehiculul începe să devieze în afara benzii. Un program computerizat avansat detectează chiar şi marcaje rutiere slab vizibile, permiţând maşinii să determine dacă aceasta deviază insesizabil de traiectorie. Dacă se întâmplă acest lucru, şoferul primeşte un semnal de avertizare pentru a corecta traiectoria de rulare. În mod inteligent, sistemul îşi ajustează automat sensibilitatea pe drumuri rurale pentru a permite un stil de condus impus de condiţiile respective.

MOVING OBJECT DETECTION (Detectarea Obiectelor în Mişcare)
Bazată pe sistemul Around View Monitor, această nouă funcţie asigură şoferului un copilot digital care să îl asiste la observarea obiectelor care se pot apropia când rulează în marşarier. Sistemul emite o alertă sonoră şi vizuală dacă o persoană sau un obiect se deplasează prin spatele maşinii; de exemplu, dacă un copil merge în direcţia dumneavoastră atunci când vă deplasaţi cu spatele.

Continuând seria premierelor tehnologice în segment, sistemul Around View Monitor (AVM) furnizează vizibilitate 360° în jurul maşinii. Cu ajutorul informaţiilor preluate de la cele 4 camere video poziţionate, respectiv, pe grila frontală, hayon şi retrovizoarele laterale, sistemul proiectează o imagine 360 pe ecranul de 5,8” de la interiorul maşinii. Acesta se activează automat în marşarier, în timp ce pentru viteze de până la 10 km/h este necesară activarea butonului „camera” de pe bord. În plus, şoferul are opţiunea de a vizualiza la scară mărită imaginile de la fiecare cameră. În plus, sistemul avansat de navigaţie Nissan Connect reuneşte pe o singură interfaţă tactilă funcţia de navigaţie prin satelit şi conectivitate Bluetooth şi iPod/iPhone.

Tehnologie
Noul Nissan Note este propulsat de o gamă de motoare foarte eficientă, care combină optim performanţele ridicate şi costurile reduse de utilizare. Sunt disponibile trei versiuni de motorizare : 1.2 l 80CP, o versiune supraalimentată de 1.2 DIG-S 98CP şi, nu în ultimul rând, opţiunea de 1.5l turbodiesel.
Versiunile pe benzină sunt unităţi în 3 cilindri cu 12 supape, extrem de uşoare, compacte şi eficiente în termeni de consum. Ambele sunt echipate standard cu sistem Stop/Start.
Noul Note se bucură de reglaje unice ale direcţiei, suspensiei şi şasiului, menite a asigura combinaţia perfectă de confort, tracţiune şi manevrabilitate pe drumuri europene.
Elementul esenţial al noului Note îl reprezintă platforma V, caracterizată de rezistenţă şi masă redusă.
Platforma aceasta a fost gândită la un nivel optim de rigiditate optimă, care garantează un comportament dinamic şi o rulare fără efort.

Design
Construit pe platforma V de la Nissan, noul Note combină un ampatament lung și console scurte pentru a crea un profil sportiv şi agil. Laturile vehiculului se disting prin radicala „Linie Squash” care adaugă profilului un puternic dinamism, denumirea fiind dată de unghiurile inspirate de zborul foarte rapid al unei mingi de squash deasupra terenului de joc.
Partea frontală combină suprafeţe sculptate cu o dispunere întrepătrunsă a farurilor frontale şi a măştii de radiator. Împreună cu pasajele de roată evazate şi o linie distinctă, fluidă, a geamurilor laterale, noul Note consolidează şi mai mult poziţia ocupată de Nissan în avangarda designului auto.
Noua versiune aduce mai mult spaţiu în habitaclu, un portbagaj mai mare şi chiar mai multe caracteristici utile familiei. Profilul consolei centrale combină o dispunere simplă cu o serie de dotări ce sunt nu doar uşor de folosit, ci şi extrem de utile în practica zilnică. Materialele premium amplifică senzaţia de calitate, în timp ce dispunerea optimizată şi poziţionarea inteligentă a comenzilor cresc nivelul de ergonomie al postului de condus.
Spaţiul amplu pentru genunchi oferă un grad ridicat de confort pasagerilor din spate şi fac viaţa mai uşoară când se încearcă instalarea şi folosirea scaunelor pentru copii.
Întrucât un spaţiu generos pentru pasageri are o utilitate limitată dacă nu poate fi accesat uşor, Nissan a conceput portierele spate cu deschidere la aproximativ 90 de grade. Rezultatul – acces facil şi simplu al pasagerilor, bagajelor şi scaunelor pentru copii.
În configuraţie standard, noul Note are o volum pentru bagaje de 295 de litri cu scaunele spate ridicate. Acesta este suplimentat de o zonă adiţională de depozitare în podea. Beneficiind de o suprafaţă plană, aceasta permite ascunderea unor obiecte de valoare sau delicate.

Noul Note este disponibil în patru versiuni de echipare – Visia, Acenta, Conect şi Tekna. Niveluri de dotări reflectă angajamentul companiei Nissan de a oferi acces la tehnologie tuturor clienţilor săi. Prin urmare, toate modelele vor beneficia de sisteme de pornire Stop/Start, şase airbag-uri şi cruise control plus limitator de viteză.

Încă de la primul nivel de echipare – Visia – Noul Nissan Note vine cu un nivel generos de echipare beneficiind în standard, printre altele, de Sistem Stop/Start pe toate versiunile de motorizare, aer condiționat cu reglare manuală și 6 airbag-uri.

Pentru vârful de gamă, Nissan oferă standar pe versiunea Tekna cu echipată Nissan Safety Shield, NissanConnect, Around View Monitor, tapiserie mixtă cu piele și cheie inteligentă Jantele de aliaj de 16”, Pachetul Family, Pachetul Auto şi proiectoarele de ceaţă sunt, de asemenea, incluse, lăsând ca opţionale pentru clienţii Tekna plafonul din sticlă şi Pachetul Sport.

În perioada 25-28 octombrie sunteți așteptați să testaţi noul model în cadrul evenimentului Zilele Porților Deschise. În cadrul acestei acțiuni, persoanele care vor efectua test-drive cu Noul Nissan Note vor intra în tragerea la sorţi pentru un week-end la volanul noului model.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.