Festivalul National de Muzica Usoara pentru Cei Mici „ASCHIUTA”

Palatul Copiilor Bacău împreună cu Inspectoratul Şcolar al Judeteţului Bacău, organizează în data de 26 Mai 2008, în sala Teatrului Municipal Bacovia, a doua ediţie a Festivalului Naţional de Muzică Uşoară Pentru Copii ”AŞCHIUŢĂ”.

Pe scena festivalului vor participa copii cu vârstele cuprinse între 5-10 ani, din grădiniţele şi şcolile, din toată ţara.

Proiectul festivalului a fost conceput în anul 2007 ca un festival interjudeţean de muzică uşoară pentru cei mici, de către prof. Claudiu Filip de la Palatul Copiilor Bacău.

Datorită succesului de care s-a bucurat festivalul după prima ediţie în rândul cadrelor didactice, părinţilor, copiilor din Bacău cât şi din zona de dezvoltare NE Moldova, anul acesta proiectul a fost trimis la M.Ed.C.T. spre aprobare ca FESTIVAL NAŢIONAL.

În urma evaluării de către o comisie de specialitate, proiectul a fost aprobat şi inclus de M.Ed.C.T. în Calendarul Activităţilor Extraşcolare pe 2008, anexa F2, Poziţia 23, ca Festival Naţional de Muzică Uşoară pentru Cei Mici.

Acest festival este singurul festival din ţară ce se adresează cu precădere acestei categorii de vârstă cuprinsă între 5-10 ani.

Festivalul va putea prinde contur prin sprijinul oferit de Consiliul Local şi Primăria Municipiului Bacău. Parteneri la acest proiect mai sunt, Teatrul Municipal Bacovia şi Casa Corpului Didactic Bacău. Prezentarea spectacolului este asigurată de domnul Augustin Mihăilă .

Motivul de bază care a determinat iniţierea proiectului, este oferta restrânsă sau chiar inexistentă pe plan regional şi naţional al unor activităţi cultural artistice şi în ceea ce priveşte proiectul de faţă, festivaluri-concurs de muzică uşoară, dedicată doar copiilor mici cu vârste cuprinse între 5 ani si 10 ani, la un nivel ridicat şi profesionist. Scopul este acela de a creea un cadru de manifestare tip Festival Concurs în Bacău, copiilor talentaţi aparţinând aceastei categorii de vârstă, aflaţi în sistemul grădiniţelor şi al şcolilor din învaţământul primar. Un alt motiv ar fi descoperirea şi promovarea micilor talente şi direcţionarea lor către concursuri naţionale şi internaţionale.

Iniţiatorii acestui proiect şi-au propus depăşirea acelui cadru organizatoric unde copiii din această categorie de vârstă se pot manifesta doar în interiorul instituţiilor de învaţământ din care fac parte.

Pentru detalii suplimentare sunati la: 0740.288 376 sau 0740.221668

Persoana de contact: prof. Claudiu Filip

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.