Profesorii recunosc neregulie din situaţia şcolară a lui Căşuneanu jr

Profesorii băcăuani influenţaţi să „măsluiască” situaţia şcolară a lui Ionuţ Căşuneanu recunosc acest lucru. Profesoara de română, Miruna Raluca Soisun afirmă că, contrar declaraţiilor unor profesori şi avocaţi, majoritatea profesorilor şi-au păstrat declaraţiile date în faţa procurorilor cu cele din instanţă. „Eu am fost prezentă tot timpul în sala de judecată şi profesorii şi-au păstrat declaraţiile iniţiale, cu excepţia unui coleg”, afirmă Miruna Soisun. Mai mult, avocatul acesteia, Cristian Cojocaru, confirmă acest lucru.

„Vinovat este Ovidiu Cojocaru!”

„Clientul meu nu si-a retractat afirmatiile facute în fata organelor de cercetare penala, în ciuda presiunilor. Într-adevar, în acest caz, afirm ca pentru falsificarea situatiei scolare a lui Ionut Casuneanu, vinovatul este directorul liceului, Ovidiu Cojocaru!”, ne-a declarat avocatul Cristian Cojocaru.

Profesoara de română Miruna Soisun vrea linişte în viaţa ei. Deşi are un copil mic, a stat puţin cu el, deoarece în ultimii ani a fost permanent chemată la Poliţie sau la Parchet. „Am un copil pe care vreau să-l cresc în linişte. După ce totul se va încheia, voi da mai multe declaraţii! Ne-am pierdut liniştea, tot timpul a mai apărut ceva şi a trebuit sa dăm declaraţii”, a spus profesorul.

Potrivit declaraţiilor date de profesori în faţa poliţiştilor şi procurorilor, directorul Ovidiu Cojocaru le-a cerut să-l treacă clasa pe Ionuţ Căşuneanu, pe motiv că şi tatăl acestuia, Costel Căşuneanu (Regele Asfaltului) va finanţa colegiul. În plus, acesta le-a dat o lista cu datele în care Ionuţ Căşuneanu a ajuns prin România, pentru ca aceştia să ştie când să nu-i pună absenţe.

„Cojocaru mi-a prezentat o lista cu date când puteam sa-i atribuim note, întrucât Casuneanu ar fi fost în tara, lista care a circulat pe la toti profesorii, asa fiind posibila acordarea notelor”, a afirmat Raluca Soisun, în fata procurorilor.

Dacă aşa stau lucrurile, atunci, fostul director al Colegiului Economic „Ion Ghica” riscă să fie condamnat pentru infracţiunea de „instigare la fals intelectual”. Dar şi profesorii riscă condamnare, între 6 luni şi 5 ani sau mai degrabă, o amendă penală cuprinsă între 100 şi o mie de lei (conform articolului 18, alin 1, din Codul de Procedură Penală). De fapt, aşa poate fi înţeleasă şi declaraţia avocatului Liviu Ghioc, care apără doi dintre profesori. „Fapta lor nu prezintă risc social, de aceea nu se va ajunge la o condamnare grea”. In acelasi timp, celalt dosar aflat la Parchet, care il direct pe Ionut Casuneanu, risca sa ajunga in instanta pentru anularea bacalaureatului. Aici vor fi citati Ministerul Educatiei, Colegiul „Ion Ghica” dar si Ionut Casuneanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.