Piatra de temelie a bisericii romano-catolice de la Bogdanesti

Duminica, 20 noiembrie 2011, comunitatea credinciosilor catolici din Bogdanesti (Traian, Bacau) a trait cu bucurie evenimentul sfintirii pietrei de temelie a noii bisericii, care se construieste în satul lor. Celebrarea a fost prezidata de PS Aurel Perca, Episcop auxiliar de Iasi, caruia i s-au alaturat pr. Gabriel Farcas, decan de Traian, pr. Gheorghe Pista, paroh de Prajesti, alti preoti oaspeti, autoritati civile si un numar mare de credinciosi din localitate, informeaza catholica.ro.

Dupa salutul de bun venit adresat de catre parintele paroh Preasfintitului Aurel s-a dat citire actului de atestare, care, dupa ce a fost semnat de autoritatile bisericesti si civile, a fost depus într-un loc special amenajat la temelia bisericii.

Dupa slujba religioasa PS Aurel, în numele PS Petru Gherghel, Episcop de Iasi, si-a exprimat recunostinta fata de Dumnezeu, care sustine pe credinciosii sai în osteneala edificarii oricarui nou lacas în care oamenii se vor putea întilni cu Dumnezeu.

De asemenea, a multumit binefacatorilor si celor care într-un fel sau altul îsi dau aportul la ridicarea bisericii; autoritatilor civile, reprezentate de prefectul de Bacau si doamna primar de la Traian, si, nu în ultimul rind, i-a felicitat pe credinciosi pentru curajul lor, amintindu-le ca doar ei vor putea face ca aceasta biserica sa fie vie, o adevarata casa primitoare a lui Dumnezeu care coboara între oameni, se mentioneaza pe site-ul de de mai sus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.