Mara Popa,a doua expoziție de pictură la 11 ani

Elevă a Liceului de Artă “George Apostu”, Mara Popa străluceşte prin talentele şi dăruirea pentru artă.

Descoperită de prof. Luminiţa Radu, preluată ulterior de prof. Ioan Lăzureanu, de copil s-a dedicat artei.
Pictează şi peisaj, face şi grafică, şi design dar astăzi ne-a uimit cu frumuseţea icoanelor pe foiţă de aur, vernisajul de astăzi marcând a doua expoziţie a Marei.

Aprecierile criticului Iulian Bucur, la adresa lucrărilor, au fost la superlativ ceea ce confirmă că rodul muncii micuţei pictoriţe în vârstă de 11 ani, nu este în zadar.

Mara, pentru cei care o cunosc, este un copil model. Cel mai mult o caracterizează modestia şi munca. Nici în vacanţe nu se dedică prea mult jocului- preferă să stea în faţa pânzei să-şi gândească opera, s-o pună la cale, să şi-o imagineze, s-o transpună.

Picturile par ale unui om matur, arta parcă depăşeşte sfera adolescentină dar Mara Popa este totuşi un copil care zâmbeşte continuu şi care preferă să lase tablourile şi icoanele să vorbească în locul ei. Are, în schimb, atitudinea unui artist adult care nu-şi găseşte locul şi pe care-l mistuie necunoaşterea şi întrebările.

Evenimente de acest gen te ajută să te redescoperi ca om, ca entitate. M-am simţit bine în faţa lucrărilor micuţei artiste şi m-am gândit la spusele preotului prezent în sală care vorbea despre greutatea de a picta pe foiţă de aur şi am acordat nota maximă artei în general, căci nu este o formă mai sublimă de exprimare, oricât am cauta.

Finalul evenimentului a fost marcat de versurile pascale recitate de actriţa Teatrului Bacovia, Alina Simionescu. Alina a fost cea care uitându-se în ochii celor prezenţi, a amintit că purtăm cu noi culpa, onoarea şi sacrificiul.

Felicitările transmise pentru evenimentul care a avut loc, ar trebui să ocupe o listă întreagă: colectivul Casei Memoriale “Nicu Enea”, Consiliul Judeţean (prin prezenţa domnilor Brăneanu şi Bârzu), conducerea Uniunii Artiştilor Plastici (domnul Dionis Puşcuţă), postului 1TvBacău (reporter Anca Patea) pentru promovare, profesorilor şi elevilor care au vibrat la emoţiile Marei şi tuturor celor care au privit către artă şi i-au înţeles măreţia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.