Ecologia in pericol

Prostia omeneasca este fara margini, mai ales cind prinde viata prin legiferare. Ne tot intrebam care sunt cauzele care au dus la distrugerea si poluarea naturii.
Cine sunt principalii vinovati? Lupul, adica guvernele lumii, sau oile, cei ce executa legile acestor guverne.

Poluarea mediului a inceput odata cu praful de pusca. Utilizarea acestuia pe scara larga, in razboaie, urmat de dinamita, bomba atomica, exploziile nucleare si iradierile de tot felul, arderea combustibililor…, a condus la distrugerea echilibrului chimic si biologic de la nivelul Terrei.
Grav este ca suntem in aceasta situatie mai ales din cauza guvernelor de tot neamul si legilor create de acestea.
Ce sunt de fapt LEGILE?
Natura poseda multiple legi fara de care nimic nu ar putea exista. Interventia omului in natura vine sa accentueze manifestarea unora dintre aceste legi. Modificarea echilibrului legilor in natura nu poate duce la nimic bun. Greutatea cea mai mare a tendintei de distrugere a naturii a fost de natura politica. La acest nevel societatea face presiuni asupra naturii, prin actiuni impulsive si legi daunatoare.
Mentinerea starii conflictuale in lume, la proportii uriase, face ca natura sa fie evident ciopirtita, poluata in fel si chip de armamentele utilizate.
Legile insa sunt extrem de nocive, ele dind posibilitatea sa produca distrugere atit prin incalcarea lor, cit mai ales prin respectarea lor.
Sa luam de exemplu citeva din legile antibiologice.
1. Monocultura in agricultura, silvicultura, pomicultura…
2. Obligativitatea in multe state de a inlocui viata solului cu monocultura gazoanelor,
3. Inlocuirea artisticului cu designul,
4. Inlocuirea originalului cu… copia,
5. Obligativitatea inlocuieste bunul simt!
6. Alegerea materialismului, banului, ca mod de evolutie, umanismul devenind istorie uitata,


Asadar cine polueaza cel mai mult, omul simplu sau guvernele prin legile lor…?
Natura se chinuie sa se reechilibreze. Noi am inventat insa ECOLOGIA. Este oare aceasta stiinta in stare sa rezolve poluarea, atita vreme cit in numele ei se fac afaceri de miliarde, fara nici un beneficiu major pentru natura? Mai mult, multe din legile ecologice sunt date de noua linie economica.
Noile produse si concepte de mediu urban si rural sunt atit de aberante, incit Natura originala nu va mai exista in curind. Vom avea parte de o lume pseudobiologica, o lume in care natura dezechilibrata va conduce la pieirea omului ca individ si ca specie.

Ecologia este doar o optica politizata asupra vietii si naturii. Daca in numele ei facem greseli, ele vor fi ultimele.

Gheorghe Parascan

De cind ma stiu am incercat sa fac ceva pentru Bacau si Bacauani! Din nefericire peste 99 la suta din reusite au fost pe un fond de ignoranta a autoritatilor locale. Desi am luat numeroase premii in inventica, cercetare stiintifica si arta, avind expozitii in Statele Unite, reprezentind Romania si Israelul, la manifestarile dedicate Holocaustului, la Chicago si Washington, autoritatile bacauane, nu numai ca nu m-au sprijinit in nici un demers creator, dar nici macar nu imi permite sa particip la expozitiile de grup, sau individuale din Galeriile de arta locale! Ca si mine sunt multi bacauani, aruncati la cosul istoriei de niste autoritati ignorante si straine de visele si putintele bacauanilor.

One thought on “Ecologia in pericol

 • miercuri, 08-04-09 la 16:08
  Permalink

  Problema cu Ecologia si cu oamenii care incearca sa „salveze” natura e ca nu au invatat inca sa STEA LA LOCUL LOR!

  Vrem sa ne simtim importanti, sa salvam ceva, sa FACEM ceva pentru speciile care dispar zilnic de pe suprafata pamantului.

  UITAM insa ca specii de animale au disparut inca de la facerea lumii. Pana acum planete intregi, sori si chiar galaxii au disparut. Majoritatea nu din cauza noastra (evident)…

  Poi si atunci de unde atitudinea asta fata de natura?

  INCERCAREA DE A SALVA NATURA E DOAR INCA O INCERCARE AROGANTA A OMULUI DE A CONTROLA NATURA!!!

  In aroganta noastra incercam sa ne amestecam in treburile naturii, sa o salvam, cand de fapt tot faptul ca ne bagam unde nu ne fierbe oala ne-a adus in aceasta situatie!

  Oare nu am facut destule? Toti ne dam importanti acum si incerca sa salvam ceva: cainii, copacii, albinele, intreaga planeta.

  CUM PUTEM SALVA PLANETA DACA NU STIM SA AVEM GRIJA MACAR UNUL DE ALTUL?

  Nu stim sa il ajutam pe cel de langa noi dar vrem sa salvam planeta?

  PLANETA NU ARE NIMIC – PLANETA E PERFECTA ASA CUM E !!!

  Nu isi da nimeni seama ca pamantul asta are mii de miliarde de ani? Si a rezistat pana acum la impactul cometelor, glaciatiuni, cutremure, vulcani, inundatii, tsunami, radiatii solare, migratii ale placilor tectonice samd. Si deodata am venit noi si planeta e in pericol? Din cauza a catorva pungi de plastic si cutii de aluminiu?

  Planeta nu va disparea… NOI vom disparea… si nici nu vom lasa nimic in urma… poate ceva spuma poliuretanica ;) … vom disparea la fel ca orisice mutatie nereusita, planeta o sa ne scuture ca pe un purec ;)

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.