„Anul ăsta vrem sa înotăm la Insulă”

Centrul Regional de Ecologie Bacău vă invită să participaţi, joi 09 aprilie 2009, la o acţiune de salubrizare la Insula de Agrement.

Evenimentul se înscrie într-o serie de activităţi menite să genereze măsuri în vederea asigurării calităţii apei în principala zonă de agrement a oraşului, campanie derulată sub sloganul “Anul ăsta vrem sa înotăm la Insulă”.

Deşi există o interdicţie permanentă cu privire la scăldat, în fiecare vară mii de băcăuani vin la Insulă pentru a înota.

Campania vizează în primul rând reducerea impactului deşeurilor şi îmbunătăţirea calităţii apei pe care râul Bîrnat o aduce la Insula de Agrement, din localităţile aflate în amonte de municipiul Bacău.

Salubrizarea va fi urmată de acţiuni de teren în vederea identificării surselor de poluare şi a depozitelor de deşeuri aflate în amonte de Insula de Agrement, pe cursul Bârnatului şi a afluenţilor săi. Rezultatele monitorizării vor fi comunicate autoritătilor responsabile în vederea găsirii unor soluţii la problemele constatate.

Punctul de intalnire pentru acţiunea de salubrizare de joi va fi la intrarea pe Insula de Agrement, la ora 12:30. Activitatea va dura aproximativ o ora.

Activitatea se desfasoara in parteneriat cu Primaria Municipiului Bacău, Direcţia Apelor Siret şi Asociaţia Veniţi cu Noi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.