Dosare penale pentru conducerea unui autovehicul sub influenţa alcoolului

polițiștii Biroului Rutier, aflându-se în exercitarea atribuţiilor de serviciu la data de 1 iulie a.c. pe strada Banca Naţională, au depistat în flagrant un bărbat de 53 de ani, din municipiu, în timp ce conducea un autoturism fiind sub influenţa băuturilor alcoolice.

În urma testării acestuia cu aparatul etilotest, rezultatul a fost de 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorul auto a fost condus la Spitalul Judeţean de Urgenţe Bacău unde a refuzat prelevarea de mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În urma evenimentului polițiștii au întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

La aceeaşi dată, o patrulă de poliţie din cadrul Secţiei 4 Poliţie Rurală Podu Turcului, pe DJ 241 A din com. Dealu Morii, a identificat un autoturism al cărui conducător auto, la vederea autospecialei de poliţie, s-a oprit pe partea dreaptă a carosabilului.

În urma legitimării conducătorului auto, polițiștii au constatat că acesta se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. Bărbatula fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0.45 mg/l alcool pur în aerul expirat şi a fost transportat la Spitalul Municipal Adjud, unde i s-au fost recoltate două mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În cauza s-a întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări privind săvârşirea infracţiuniii de conducere a unui autoturism sub influenţa băuturilor alcoolice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.