Vremea a cauzat numeroase avarii electrice în județul Bacău. Avertizarea meteo, încă valabilă până mâine.

Aproximativ 6.000 de clienți din județele: Neamț, Suceava, Bacău, Iași și Vaslui nu au energie electrică.

Județele din Moldova se află sub incidența unei avertizări meteo cod portocaliu până mâine pentru vijelii puternice, grindină și ploi torențiale.

Furtunile puternice cu viteze ale vântului de aproximativ 80-100 km/h, însoțite de precipitații abundente și scurgeri importante de ape într-un timp foarte scurt au cauzat peste 50 de avarii pe liniile de medie tensiune, în ultimele 24 de ore.

Echipele Delgaz Grid împreună cu personal al firmelor contractoare au intervenit începând de ieri, inclusiv în cursul nopții și lucrează în continuare pentru remedierea defecțiunilor ce afectează distribuția energiei electrice către aproximativ 6.000 de clienți, din 17 localități din județele: Neamț, Bacău, Suceava, Vaslui și Iași.

În urma verificărilor din teren au fost identificați stâlpi de medie și joasă tensiune luați de ape sau rupți prin căderea unor copaci peste liniile electrice aeriene, conductoare și elemente de izolație distruse, posturi de transformare lovite de fulgere sau inundate etc.

Întrucât în unele zone conductoarele sunt rupte şi există riscul să ajungă pe suprafața solului, Delgaz Grid atrage atenția asupra pericolului de electrocutare și arsuri pe care îl reprezintă atingerea lor în cazul pătrunderii persoanelor în vecinătatea acestora.

Totodată, stâlpii avariați, aflați într-un echilibru precar, pot genera accidente grave în eventualitatea căderii acestora și de aceea este necesar să fie apelat Dispeceratul de Urgență la 0800 800 929.

Toate județele din Moldova se află până mâine dimineață sub incidența unei avertizări meteo de cod portocaliu, fiind prognozate vijelii puternice cu viteze ale vântului de 80-90 km/h, grindină, descărcări electrice și precipitații care pot ajunge la 70 l/mp.

Numai în ultimele 24 de ore au fost emise 12 avertizări meteorologice, din care 8 de cod roșu și 3 de cod portocaliu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.