Despre intoleranţă, discriminare, xenofobie şi antisemitism la C.C.D. Bacău

Miercuri, 8 februarie 2012, de la ora 14.30, Casa Corpului Didactic “Grigore Tabacaru” Bacău şi Centrul Regional de Resurse pentru Educaţia Civică Bacău, au organizat workshop-ul cu tema “Intoleranţă, discriminare, xenofobie şi antisemitism”.

La activitate, care s-a desfăşurat la Centrul „American Corner Bacău”, au participat 30 de elevi , din clasele a X-a şi a XI-a, de la Colegiul Naţional „Ferdinand I” Bacău.

În cadrul dezbaterilor, coordonate de prof. Mihaela Adriana Călugăru şi care au avut şi o temă generică, ”Să nu uităm niciodată ce s-a întâmplat şi să veghem ca aceste evenimente să nu se mai repete”, au fost discutate diferite aspecte legate de clarificarea conceptelor de toleranţă, diversitate, multiculturalism şi a celor opuse acestora, precum intoleranţa, discriminarea, xenofobia, rasismul şi antisemitismul.

Participanţii au discutat şi despre nevoia de toleranţă într-o societate democratică, consecinţele intoleranţei şi discriminării asupra evoluţiei democraţiei în lume, despre pericolele ce planează asupra democraţiei actuale în ţările europene şi despre necesitatea integrării sociale a rromilor, o problemă, se pare perenă, a Europei.

De asemenea, cu această ocazie, a fost proiectat şi filmul documentar „De ce nu plâng?” (Rromii în Transnistria), producător, Institutul Naţional pentru Studierea Holocautului din România – Elie Wiesel şi Centrul Rromilor Amare Romentza, peliculă care reflectă într-o manieră aparte, cauzele şi consecinţele Holocaustului din România, tragedia evreilor şi rromilor.

Prof. Gabriel Stan, directorul C.C.D. Bacău.

HPIM4284

Bacau Online

Cele mai noi informatii din Bacau le gasiti pe Bacaul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.