Concert Nicu Alifantis pentru băcăuani: „Simphonicu – muzica anilor mei”

Vineri, 30 noiembrie, de la ora 19:00, Nicu Alifantis va cânta în sala de concerte a Filarmonicii “Mihail Jora”. Acest eveniment, susținut și de Bacăul.ro în calitate de partener media, aduce în faţa băcăuanilor un artist ce impresionează prin varietatea trăirilor pe care le stârneşte în rândul publicului, spectatorii considerând adesea că: “fiecare concert al trubadurului este un carusel al emoţiilor, zâmbetelor şi romantismului.” 

Orchestra de cameră a Filarmonicii „Mihail Jora ” va acompania piesele noi dar şi pe cele consacrate, interpretate de Nicu Alifantis.

În decursul unei cariere de aproape 40 de ani (se împlinesc în 2013), Nicu Alifantis a lansat 24 de albume individuale, e prezent pe alte 28 de compilații discografice, a compus muzica pentru 114 reprezentaţii teatrale şi a susţinut mai mult de 4500 de concerte.

Noul album marca Nicu Alifantis, a cărui lansare va avea loc în ianuarie 2013, se va chema “Mozaic” și e o provocare ca de altfel toate celelalte materiale discografice ale artistului. O poveste de dragoste spusă în diferite feluri, ritmuri, graiuri, aidoma unui mozaic.

Cezar Baltag, Ion Horea, Maria Mirtiotisa, Luís de Camões, Dinu Olărasu, Laurențiu Ulici, Nina Cassian, Ion Nicolescu, Mihai Eminescu, Nichita Stănescu, George Topârceanu, sunt poeții ce vor fi cântați. Un amagam de ritmuri și stiluri muzicale, de instrumente clasice și exotice, de sonorități neașteptate, toate se vor împrăștia asupra noastră și ne vor învălui aidoma unei îmbrățișări deosebit de tandre.

Bacau Online

Cele mai noi informatii din Bacau le gasiti pe Bacaul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.