Cadourile, o bucurie pentru cei dragi

Din cele mai vechi timpuri oamenii își oferă cadouri. În semn de prietenie, respect ori iubire, cadourile le umplu inima de bucurie atat celor care le ofera, dar mai ales celor ce le primesc.

De aceea cadourile din partea apropiaților de Crăciun, la ziua de naștere ori cu altă aniversare sunt atât de uzuale și totuși atât de proaspete la fiecare ocazie.

Principalul incovenient al ritualului oferirii cadourilor este dificultatea de a alege un dar potrivit pentru persoana iubită. Pentru aceasta trebuie să îi știm bine gusturile, mărimile pe care le poartă (în cazul hainelor) dar în același timp să ne încadrăm în bugetul pe care ni-l permitem.

Câteva idei de cadouri și semnificațiile lor

O cutie cu ciocolată oferită cadou transmite persoanei iubite atracție, senzualitate, dragoste, pasiune, afecțiune. Ciocolata este asociată cu iubirea, încă din vremurile antice, când grecii considerau acest produs mancarea zeilor, ce oferă hrană sufletului, constituind și o sursa de înălțare spirituală.

Florile sunt întotdeauna un cadou potrivit. Un buchet mare de flori, ornate cu originalitate are garantat un efect pozitiv în planul relației cu persoana căreia i se oferă. Asta pentru că florile exprimă nonverbal atât dragostea, cat si respectul ori prietenia. Ca semnificație un buchet de trandafiri roșii simbolizează dragostea, iar florile de salcâm iubirea secretă. Florile purpurii simbolizează mândrie, demnitate și succes și sunt dăruite atunci când cineva vrea sa își exprime admirația față de reușitele acesteia.
Nu lipsită de importanță este modalitatea în care oferim florile: niciodată cu cozile în sus!

Pe lângă acestea, un parfum de calitate, un obiect de îmbrăcăminte ori un accesoriu util pot avea mai mult decât efectul scontat.

În rest, magazinele ori siteurile de profil au o ofertă bogată în alegerea unui cadou frumos. Ține doar de imaginația fiecăruia să facă fericită persoana apropiată și să se bucure de bucuria sa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.