Barză rănită găsită in comuna Nicolae Bălcescu

Un grup de tineri din comuna Nicolae Balcescu au descoperit pe camp, in apropierea localitatii, o barza (Ciconia ciconia) ranita care era incapabila sa zboare. Tinerii au prins pasarea si au anuntat telefonic CRE-ul, pentru ca barza sa fie preluata si reabilitata.

Pasarea a fost transportata la Focsani, la Centrul zonal de tratament pentru animale salbatice, unde a intrat in ingrijirea domnului doctor Vlad George, care s-a aratat optimist cu privire la sansele de insanatosire.

Acest exemplar de barza nu este primul client din Bacau al Centrului de la Focsani, medicii vranceni tratand si eliberand in trecut si alte pasari ranite, gasite in Bacau.

Berzele sunt in aceasta perioada la inceputul migratiei, formand stoluri mari si pornind spre sud, in zonele in care vor ierna. La fel ca si celelalte pasari migratoare, pe parcursul calatoriei acestea sunt expuse la numeroase amenintari, mare parte naturale, dar si create de om ( linii de inalta tensiune, braconaj, parcuri eoliene, etc). Tocmai din acest motiv trebuie sa ajutam animalele salbatice, atunci cand avem posibilitatea, compensand macar partial dezechilibrele provocate de om in natura.

Sursa: CRE Bacau

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.