Atentie la bolile digestive!

În zilele cu temperaturi ridicate, suntem mai predispuşi la boli digestive, precum dizenteriile, toxiinfecţiile alimentare, botulismul sau îmbolnăvirea cu salmonella.

Medicii atrag atenţia că, în cele mai multe cazuri, aceste boli sunt provocate de igiena alimentară defectuasă.

Bolile digestive grave şi toxiinfecţiile alimentare se manifestă, în general prin febră de până la 39 de grade, dureri de abdominale şi de cap, însoţite de vărsături. În aceste situaţi este bine să consultăm medicul.

Menţinerea alimentelor la rece, spălarea mâinilor, a legumelor şi fructelor, folosirea apei potabile şi fierberea laptelui nepasteurizat sunt doar câteva măsuri care ne pot feri de bolile digestive.

Sursa: RTV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.