Marocan cu ședere ilegală depistat la Bacău


Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări – Serviciul pentru Imigrări al judeţului Bacău au organizat o acţiune pe linia prevenirii și combaterii şederii ilegale a cetățenilor străini cu sprijinul specializat al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Bacău.

Cu această ocazie, în data de 20 ianuarie a.c., pe raza municipiului Bacău a fost depistat, cu şedere ilegală, un bărbat, în vârstă de 38 ani, din Regatul Maroc. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că pe numele acestuia a fost emisă anterior depistării o decizie de returnare de pe teritoriul României pe care nu a respectat-o.

Urmare a celor constatate, polițiștii de Imigrări au dispus măsura luării străinului în custodie publică în vederea îndepărtării de pe teritoriul României, iar până la îndepărtare acesta va fi cazat la Centrul de Cazare a Străinilor luați în Custodie Publică Otopeni. La ieșirea din țară pe numele său va fi instituit consemnul de nepermitere a intrării în țara noastră pentru o perioadă de doi ani.

Inspectoratul General pentru Imigrări, prin structurile sale teritoriale, continuă desfăşurarea unor astfel de acţiuni pentru prevenirea şi combaterea şederii ilegale, atrăgând atenţia cetăţenilor străini să acorde interes reglementării legale a dreptului de şedere pe teritoriul României.

Serviciul pentru Imigrări al judeţului Bacău, conteaza pe respectul tuturor cetăţenilor faţă de legislaţia în domeniu şi face apel la aceştia pentru contactarea instituţiei noastre în legătură cu orice aspect legat de aplicarea prevederilor legale privind regimul străinilor, în scopul prevenirii unor situaţii de ilegalitate cum ar fi: neanunţarea şederii şi a găzduirii străinilor, munca nedeclarată a străinilor, expirarea dreptului de şedere, etc.

De asemenea, invităm cetăţenii să ne contacteze la sediul Serviciul pentru Imigrări din Bacău str. Al. Tolstoi, nr. 2 ( lângă Secţia 1 de Poliţie Bacău), Tel/fax: 0234.202083, e-mail: bc.igi@mai.gov.ro.Articol din sectiunea: Actualitate
Etichete: ,

Adauga comentariul tau


Va rugam sa comentati doar subiectul articolului. Responsabilitatea juridica pentru comentariu revine in
exclusivitate autorului, acesta isi va asuma eventualele daune in cazul unor actiuni legale.

  Stiri din Bacau: Marocan cu ședere ilegală depistat la Bacău