Despre Bacaul.ro

Ziarul Bacaul interbelic

Dacă ziarul Bacăul a apărut pentru prima dată în 1876, site-ul nostru a fost lansat în decembrie 2005, Bacaul.ro devenind cel mai vizitat site de informații din județul Bacău.

Mereu inovând când vine vorba de noutati si tendinte in mediul online, Bacaul.ro a fost primul site local ce a oferit, inca din decembrie 2006, imagini transmise live din orasul Bacau.

Cu peste 35 de colaboratori ce si-au publicat articolele pe site, multi dintre ei Băcăuani de Seamă, Bacaul.ro a incercat mereu sa aduca la cunostinta publicului idei alternative la curentele „main stream” din presa locala. Tot in spiritul aducerii la lumina a informatiilor mai putin cunoscute am lansat si rubrica Vocea Bacaului, ce da posibilitatea oricarui bacauan să-și facă auzită vocea de către cititorii Bacaul.ro.

Sectiunea Sport.Bacaul.ro este locul preferat al pasionatilor de sport local, avand articole, fotografii si video de la aproape orice competitie de nivel local. Tot Sport.Bacaul.ro este singurul loc unde gasiti LiveScore si LiveText cele mai importante partide ale sportivilor locali.

Nu in ultimul rand, Bacaul.ro este principala piață virtuală din judet, utilizata de bacauani pentru cumpararea unei masini, a unui apartament sau teren, pentru gasirea unui loc de munca, pentru anunturi de mica publicitate in general. Lansata in martie 2004, initial ca site distinct, sectiunea de mica publicitate nu are concurenta in mediul online local. De altfel, cateva ziare din Bacau obisnuiesc sa completeze paginile tiparite de mica publicitate cu cele mai noi anunturi de pe Bacaul.ro.

Despre ziarul „Bacăul”

Periodicul Bacăul a apărut pentru prima dată în 19 mai 1876, fiind tipărit în acel an până în decembrie.

Bacăul de la 1876, fondat de d-nii Constantin Platon, D. Lupasc, Dumbravă, Șt. G. Constandachi, D. Andriesco, N. Dragoevici, Ciril Sevastian și Atanasie Berescu avea în program principiul ca numai suveranitatea poporului liber și sincer consultat să dirijeze toate afacerile statului.
(Sursa: Renașterea Bacăului, 11 ian. 1888)

Apariția sa a fost reluată ca „Jurnalul Partidului Liberal” începănd cu 12 martie 1880 și până în 1883, precum și pentru o scurtă perioadă între 1-23 ianuarie 1888.
Redactor: I. Gh. Theodore;
Adminstrațiune și redacțiunea în casele d-lui I. Gh. Theodore, Mahalaua Bunei-Vestiri;
Tipografia Tăutu.

La 6 mai 1880 avea ca moto: „Adevărul și nimic decât adevărul”.
În anul 1888 denumirea sa devine „Bacăul, ziar național-liberal”.

Ziarul Crainicul, ce apare la Bacău în 1904, în articolul program din fruntea primului număr mărturisește că inițial intenționa să se numească Bacăul dar s-a renunțat pentru că unii îl interpretau în mod malițios: „ne-am găsit Bacaul”.

O nouă apariție săptămânală a avut loc între 13 noiembrie 1905 și 2 iulie 1906, avand formatul de 48×33 cm: Bacăul. Politică, Sociologie, Finanțe, Științe și Litere.
Director si proprietar: Nicolae Donici;
Tiparit de H. Margulius;
Redactia: Str. Răsboieni, nr. 1.
De la 27 noiembrie adaugă la subtitlu și cuvintele „Publicațiuni oficiale, judiciare, administrative și financiare”. Ziarul e scris in bună parte de N. Donici, la partea literară colaborând: Gr. Ventura, D. G. Nanu, N. A. Bogdan.

Între 27 aprilie 1924 și 31 ianuarie 1944, apărând duminica și cu redacția în Bacău, str. Bacău-Ocna nr. 15, reapare Bacăul. Ziar agricol, industrial, comercial și al intereselor generale.
Proprietar:
Tache Floareș: 1 feb. 1926 – 15 mar., 9 apr. – 13 iun. 1926.
Proprietatea Societății Anonime Bacăul: 6 iun. 1938 – 6 feb. 1939.Adauga comentariul tau


Va rugam sa comentati doar subiectul articolului. Responsabilitatea juridica pentru comentariu revine in
exclusivitate autorului, acesta isi va asuma eventualele daune in cazul unor actiuni legale.

  Despre Bacaul.ro