Marius Manda, organizator Cupa Triumf la Powerlifting: iubesc sa promovez sportul de performanta!

Marius Manda
Pentru inceput sa inteleg ca tu participi la concursuri de forta inca din 2004. Asta inseamna 12 ani de perseverenta si continuitate in concursurile de powerlifting.

R: Da, desi tin sa corectez, nu doar de powerlifting ci si in cadrul concursurilor Strong Man am luat parte inca din concursurile din 2006-2007. Sunt 12 ani insa cred ca inca nu mi-am atins potentialul meu adevarat. Unul din factorii ce m-au impiedicat a fost binenteles situatia din Romania unde cred ca e cel mai greu sa urmezi o disciplina sportiva la bun capat, motivul principal fiind situatia financiara.

Dar sponsorii nu te ajuta?

R: Despre sponsori ma abtin cat pot sa mai comentez, e un caz cred unitar in Romania mai ales in sporturile de forta si culturism. Insa despre sponsorii firme de suplimente nu pot sa spun decat ca ei sunt singurii ce ne mai inteleg pe noi sportivii. Am avut parte de un om generos ce m-a ajutat cu suplimentele sale de la firma Vitabolic in ultimii doi ani (2015-2016). Ii multumesc pe aceasta cale nespus de mult.

Printre ultimele concursuri ai avut unul important pe 4 septembrie, Tiger Classic in capitala tarii? Cum a fost?

R: A fost in opinia mea cel mai frumos eveniment desfasurat in Romania. Multe sporturi si multi oameni cu influenta mare in sporturile de forta, lupte, skandemberg si culturism. La concursul numit Tiger Classic am participat in sectiunea Deadlift Challenge IPF unde am ridicat 300 de kg fiind la egalitate cu inca doi sportivi ai Romaniei ce au ridicat aceeasi greutate. Am ocupat locul trei, motivul fiind greutatea corporala mai mare ca a celor ce au ocupat locurile 1 si 2.

Din ce stiu din trecut aceasta proba e preferata ta si in capitala incercarea ta a fost una Raw. De ce?

R: In primul rand mi-ar placea sa renunt si la centura, sa fie cu adevarat doar puterea mea fizica. Prefer sa ma antrenez fara costum specific ce pentru cunoscatori se stie ca ajuta cu inca ceva kilograme la ridicare.

Sa inteleg ca si mai curand, pe data de 10 septembrie, a fost organizata a saptea editie a Cupei Triumf la Moinesti?

R: Da, si multumesc pe aceasta cale Primariei Moinesti, pensiunii Mario Moinesti, firmei Mens Mentis ce au fost parteneri oficiali ai competitiei, precum si firmei Alaz Services si binenteles firmelor de nutritie sportiva Redis Nutritie, Pro Nutrition, Natural Plus si Weider Nutrition. Imi doresc sa fie promovat cat mai mult acest sport si la mine in oras si judet.

Cum a decurs concursul anul acesta?

R: Ca organizator, pot spune ca am fost foarte implinit sufleteste deoarece am multumit cred toti sportivii cu premiile si cu organizarea. Ca sportiv, eu in cadrul concursului Open la indreptari m-am oprit la 290 de kg in principal deoarece e greu sa fii si organizator si concurent in acelasi timp. A fost una din cele mai frumoase editii, aceasta cu numarul sapte a evenimentului CUPA TRIUMF. Doresc ca pe viitor sa ma depasesc cu mult in ceea ce priveste capitolul recorduri personale si sa pot concura si organiza multi ani de acum incolo pentru ca iubesc sa promovez sportul de performanta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.