Cisternă cu formaldehidă, răsturnată la Oituz


Joi, 20 iunie, la ora 15:48, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Județean Bacău a fost anunțat despre producerea unui accident rutier pe raza comunei Oituz, drumul național DN 11, în care a fost implicată o autocisternă.

Imediat, la locul evenimentului, s-a deplasat o autospecială de intervenție cu apă și spumă și o ambulanță SMURD din cadrul Detașamentului de Pompieri Onești, iar din cadrul Detașamentului de Pompieri Bacău, o autospecială de descarcerare. La sosirea la fața locului, pompierii militari au constatat că în urma accidentului rutier nu s-au înregistrat victime. Totodată, s-a constatat că autocisterna implicată în eveniment este încărcată cu formaldehidă, în soluție apoasă în concentrație de 45%.

În vederea detectării eventualelor scurgeri din cisternă, la fața locului s-a deplasat și autospeciala CBRN din cadrul Detașamentului de Pompieri Bacău. De asemenea, a fost anunțată Garda de Mediu, Agenția pentru Protecția Mediului, transportatorul și producătorul.

De menționat este faptul că traficul rutier în zonă se desfășoară pe un singur sens.

Începând cu ora 23:00, din data de 20 iunie, s-a început transvazarea soluției apoasă de formaldehidă într-o altă cisternă, traficul fiind oprit în zonă pe timpul desfășurării acestui proces. La ora 00:30, s-a oprit transvazarea, traficul fiind reluat.

Forțe și mijloace din cadrul ISUJ Bacău, vor rămâne în supraveghere până când pericolul va fi îndepărtat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.