Liberalii caută soluţii pentru CAROM Oneşti

Parlamentarii liberali de Bacău împreună cu autorităţile judeţene vor sa organizeze o dezbatere publică prin care se urmăreşte găsirea unor soluţii pentru supravieţuirea CAROM Onesti.

La dezbatere ar trebui să fie invitaţi şi persoane din mediul de afaceri intern şi internaţional, interesaţi de achiziţionarea societăţii.

Parlamentarii consideră că Guvernul a făcut tot ceea ce era posibil pentru CAROM şi că autorităţile nu se pot implica prea mult în rezolvarea problemelor unei societăţi comerciale. La CAROM urmeaza insa a fi disponibilizati incepand cu 18 mai 1000 de persoane.

„Este greu să rezolvăm doar pe parte socială această problemă. Noi nu avem de unde să mai dăm bani. Din această cauză considerăm că este mai bine să găsim un investitor, care să fie dispus să achiziţioneze CAROM Oneşti sau oricum, să investească acolo”, a explicat intenţiile liberalilor deputatul Ionel Palăr.

Politicienii nu au putut inainta o data chiar aproximativa a acestui eveniment, iar sindicaliştii se tem că aceste discuţii nu sunt decât amânări ale inevitabilului: inchiderea singurului producător de cauciuc din România si disponibilizarea a 1500 de angajati.

Autor : Diana OPRESCU, Amos News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.