O schemă de uşurat portofelele

Ca să-şi mai „încălzească” zilele de detenţie şi să facă rost de cartele gratuite pentru telefoanele lor mobile, cei ce ispăşesc „la răcoare” pedepsele cu care-au fost recompensaţi pentru faptele lor în afara legii au mai inventat o şmecherie. Concepută special pentru avocaţi, şansele de reuşită ale „capcanei” sînt direct proporţionale cu gradul de neatenţie al eventualului păgubit…

În ce constă „afacerea”: avocatul primeşte un telefon de la „cineva care, la venirea din Anglia, a fost arestat pe aeroportul Otopeni” din cauza fostei soţii, care, în lipsa lui, a obţinut o hotărîre judecătorească de abandon familial, pentru neplata unei pensii alimentare.

„Eu însă i-am plătit pensia!! Fiind în Anglia, n-am ştiu de proces şi n-am putut să mă apăr. Acum sînt în puşcărie la aeroport…” Vocea de la celălalt capăt mai spune că este de loc din oraşul de domiciliu al avocatului şi că sentinţa cu numărul…, a fost pronunţată de instanţa din acelaşi oraş. De reţinut că intervalul orar în care are loc acest prim apel este 15,30-16,00, după închiderea arhivelor judecătoreşti…

Al doilea telefon vine la circa 10 minute, „de la fratele din Anglia” al celui „arestat la Otopeni”. „Fratele” cere adresa la care să trimită o sumă cuprinsă între 1000 şi 1500 de euro, pentru angajarea avocatului şi pentru diverse alte cheltuieli, şi afuriseşte cum se pricepe mai bine cîinoşenia „fostei cumnate”, care l-a băgat la puşcărie pe bietul frate nevinovat.

Episodul al III-lea are loc începînd cu ora 18,00. „Fratele din Anglia” sună şi anunţă că a trimis banii, prin Money Gram, de exemplu, şi dă parola cu care banii pot fi scoşi de către avocat. Îşi înnoieşte rugăminţile etc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.