Frig in cartierul ANL Gheraiesti

Cei câţiva beneficiari ai imobilelor construite prin credit ipotecar în cartierul ANL Gherăiaşti din Bacău care şi-au adus lucrurile în noile locuinţe duc, în aceste zile, o adevărată luptă pentru supravieţuire. Ca să nu tremure de frig în case, proprietarii şi-au improvizat instalaţii artizanale de alimentare cu gaz metan de la butelie.

Ceva mai curajoase, două familii şi-au racordat centralele termice direct la instalaţia de captare montată în mijlocul cartierului de reprezentanţii ANL la scurt timp după descoperirea, în urmă cu mai bine de doi ani, a zăcământului de gaz metan în zonă.

Zeci de echipe de experţi au analizat, până acum situaţia apărută în urma descoperirii acestui zăcământ chiar sub terenul unde au fost construite aceste case, însă o soluţie clară pentru rezolvarea acestei probleme încă nu a fost dată de nimeni.

Constituiţi în asociaţie de proprietari, băcăuanii care au făcut contract cu Agenţia Naţională a Locuinţei (ANL) pentru achiziţia acestor case au înaintat, până acum numeroase plângeri în instanţă împotriva Consiliului Local şi a ANL.

“Am fost daţi în judecată de numeroase ori, s-au ţinut chiar şi procese la faţa locului, în prezenţa judecătorilor, avocaţilor şi grefierilor şi de fiecare dată câştigători au fost proprietarii. Voi avansa către Prefectură un nou memoriu pentru a solicita finanţare pentru execuţia lucrărilor care va fi înaintat, mai apoi, Ministerului Administraţiei şi Internelor. Până acum, aproximativ două miliarde de lei vechi din totalul costurilor necesare pentru efectuarea expertizelor au fost suportate de Ministerul Construcţilor, Transportului şi Turismului”
, spune Constantin Strugariu, şeful Oficiului Teritorial Bacău al ANL.

Constantin Strugariu mai adaugă că, la o primă estimare, lucrările de foraj în această zonă ar putea costa chiar şi câteva zeci de miliarde de lei. „Problema care se pune acum este legată de finanţarea acestor lucrări. Singura soluţie ar fi ca fondurile să vină din partea ministerului”, a mai completat Constantin Strugariu Şi proprietarii care s-au mutat până acum în casele construite în acest cartier au ajuns la limita răbdărilor.”, ne-a mai declarat Constantin Strugariu.

La rândul său, Constantin Giosanu, directorul general al Primăriei Bacău spune că, în funcţie de soluţia tehnică ce va fi propusă de ANL, municipalitatea va asigura o cotă parte din finanţarea lucrărilor.

Autor : Mircea TÎRNOVEANU, Amos News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.