Cursuri pentru accesarea Fondurilor Structurale ale Uniunii Europene

Institutul Roman de Training, in parteneriat cu Institutia Prefectului judetului Bacau, organizeaza in cadrul programului euadministratie, in perioada 13-14 noiembrie 2006, la sediul Institutiei Prefectului, cursuri legate de accesarea Fondurilor Structurale ale Uniunii Europene, pe care Romania urmeaza a le primi in perioada 2007 –2013.

Trainingul isi propune familiarizarea participantilor cu legislatia, practicile si procedurile ce guverneaza accesarea Fondurilor Structurale ale Uniunii Europene in Romania. Cursul se concentreaza pe aspectele practice ale identificarii de proiecte finantabile din Fondurile Structurale 2007-2013, dar si pe cadrul procedural care trebuie urmat in vederea pregatirii, finantarii si implementarii unor asemenea proiecte.

Tematica abordata cuprinde:
– Politica de coeziune si Fondurile Structurale in Uniunea Europeana;
– Cadrul institutional si legislative al UE pentru derularea Fondurilor Structurale;
– Stadiul pregatirilor Romaniei pentru accesarea Fondurilor Structurale;
– Cadrul institutional si legislative al Romaniei pentru derularea Fondurilor Structurale;
– Planul National de Dezvoltare, Programul Operational Regional, programele operationale sectoriale;
– Identificarea proiectelor finantate din Fondurile Structurale 2007-2013 (analiza partilor interesate, analiza problemelor, analiza obiectivelor, analiza strategiilor);
– Formularea proiectelor finantate din Fondurile Structurale 2007-2013 (matricea logica a proiectului, justificarea proiectului);
– Exemple de proiecte din state membre ale Uniunii Europene.

Cursul este deschis reprezentantilor autoritatilor si institutiilor publice, sectorului de afaceri, ONG-uri, institutii academice, persoanelor fizice interesate.

Astfel de cursuri au fost organizate si in Bucuresti, Cluj-Napoca, Calarasi, Oradea, Baia Mare si Buzau.

Bacau Online

Cele mai noi informatii din Bacau le gasiti pe Bacaul.ro

2 comentarii la „Cursuri pentru accesarea Fondurilor Structurale ale Uniunii Europene

 • miercuri, 22-11-06 la 10:19
  Permalink

  din pacate aceste cursuri nu se fac in mai multe orase,ar trebui organizate macar in toate resedintele de judet.cred ca cineva are interes ca sa nu se cunoasca prea multe lucruri despre accesarea acestor fonduri, in asa fel incit acestea sa fie accesibile numai unor „alesi” care cunosc toate amanuntele.trebuie facuta mai multa popularizare a datelor si locatiilor unde se tin aceste cursuri, eventual cu 1-2 saptamini inante, pt ca cei interesati sa poata participa.

  Răspunde
 • duminică, 10-12-06 la 9:14
  Permalink

  Din pacate cursurile de la prefectura bacau s-au tinut cu usile inchise in asa fel ca nu au avut posibilitatea de informARE DECAT PERSOANE NOMINALIZATE, NU STIU CAM DIN CE MOTIVE S-AU LUAT ASTFEL DE MASURI RESTRICTIVE. Probabil ca asa or fi fost indicatiile, asa sunt intelese anumite lucruri la noi….Asta e ….vor trece multi ani de aici incolo pana se va intra pe fagasul normal.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.