Reflectarea faptelor de corupţie în Mass-Media

Casa Corpului Didactic “Grigore Tabacaru” Bacău şi Centrul Regional de Resurse pentru Educaţia Civică Bacău, au organizat joi, 9 februarie 2012, workshop-ul cu tema “Reflectarea faptelor de corupţie în mass-media”.

Dezbaterile au fost coordonate de Ştefan Olteanu, reputat jurnalist băcăuan şi de prof. Lucica Ciupercă, coordonatoarea Centrului Regional de Resurse pentru Educaţia Civică Bacău.

La activitate, care s-a desfăşurat la Centrul „American Corner Bacău”, au participat 35 de elevi, membri ai Consiliului Judeţean al Elevilor Bacău şi ai Consiliilor Şcolare ale Elevilor din colegiile băcăuane.

Cu această ocazie au fost prezentate fapte de corupţie care au ţinut mult timp prima pagina a ziarelor naţionale, fiind subliniat rolul ziaristului în demascarea acestora.

De asemenea s-a insistat pe dificultăţile în instrumentarea cazurilor de corupţie, dificultăţile întâmpinate de jurnalişti în colectarea informaţiilor, verificarea surselor şi necesitatea protejării lor.

Au fost prezentate şi riscurile la care se expune ziaristul şi măsurile luate pentru protejarea libertăţii presei şi a prevenirii abuzurilor asupra ziariştilor.

La finalul întâlnirii au fost relevate câteva aspecte legate de procesele de calomnie intentate ziariştilor şi rolul justiţei în soluţionarea acestora.

Prof. Gabriel Stan, directorul C.C.D. Bacău.

HPIM4289

Bacau Online

Cele mai noi informatii din Bacau le gasiti pe Bacaul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.