Jandarmii s-au pregătit pentru a contracara violenţa în sport

1În această săptămână, jandarmii s-au pregătit teoretic şi practic pentru prevenirea şi combaterea violenţei în sport alături de reprezentanţii cluburilor sportive din judeţul Bacău, ai poliţiei locale şi agenţi de pază şi protecţie.

Au fost prezentate teme referitoare la modul de asigurare a ordinii premergător, pe timpul şi după terminarea meciurilor, obligaţiile spectatorilor, agenţilor de pază şi ordine, structurilor responsabile de asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă pe timpul desfăşurării jocurilor sportive.

Vineri a avut loc un exerciţiu demonstrativ, la Sala Sporturilor din Bacău, cu tema – Acţiunea efectivelor de jandarmi pentru asigurarea şi restabilirea ordinii publice pe timpul desfăşurării unei competiţii sportive.

În cadrul exerciţiului au fost prezentate activităţi specifice de efectuare a accesului în arena sportivă, controlul corporal preventiv, controlul bagajelor, modul de acţiune pentru interzicerea pătrunderii persoanelor neautorizate pe suprafaţa de joc, evacuarea individuală precum şi evacuarea unor grupuri de suporteri care tulbură ordinea în incinta arenei sportive.

Bacau Online

Cele mai noi informatii din Bacau le gasiti pe Bacaul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.