Istoria pariurilor în fotbal

Nu mai este un secret faptul că fotbalul și pronosticurile fac casă bună împreună, însă industria pariurilor în fotbal are o istorie mult mai scurtă față de sportul rege.

Istoria fotbalului este interesantă și învăluită în mister, iar întrebarea ”când a început fotbalul?” a fost pusă de mulți oameni de știință. Există multe dovezi că civilizațiile antice au jucat o formă de fotbal. În mormintele egiptene antice au fost găsite bile din pânză sau intestine de animale, împreună cu bile de piele umplute cu pene în China antică. Abia în secolul al XIX-lea în Anglia, fotbalul a început să capete forma sa modernă, cu reguli introduse și ligi specializate.

Povestea pariurilor pe fotbal este la fel de captivantă, însă mult mai scurtă față de istoria fotbalului, cel mai probabil din lipsă de dovezi care să demonstreze că oamenii pariuri încă din cele mai vechi timpuri. Aici aveți mai multe informații despre pariurile sportive.

Din păcate, nu există o istorie perfectă a pariurilor pe fotbal. Putem presupune că pariurile sub o anumită formă au avut loc de-a lungul istoriei sportului. Dar, în cele din urmă, înainte de anii 1960, pariurile pe fotbal erau ilegale și se făceau pe străzi sau în case obscure.

Însă toate acestea aveau să se schimbe începând cu 1960, an etalon în dezvoltarea pariurilor pe fotbal. Au început să apară casele de pariuri, la început bine delimitate de cazinouri, dar mult mai ostile. Abia la sfârșitul anilor 1980 casele de pariuri au devenit puțin mai ospitaliere. Din 1986, acestea puteau avea interior mai luminos și chiar televizoare pentru a urmări competițiile sportive în direct.

Cu toate acestea, opțiunile de pariere erau încă limitate. Regula 1X2 a însemnat baza pariurilor, iar un meci trebuia să fie transmis în direct la televizor pentru ca un parior să parieze pe el.

După 1990, casele de pariuri au început să iasă din anonimat la nivel global. Mai multe televiziuni au câștigat dreptul de difuzare al unor competiții majore, ceea ce înseamnă că tot mai mulți jucători deveneau eligibili pentru a paria.

Evident, până prin 1996, pariurile se făceau offline, în cadrul caselor de pariuri stradale. Acest lucru avea să se schimbe odată cu evoluția internetului și dezvoltarea platformelor digitale de pariere.

Pe lângă apariția internetului, au existat alte câteva evoluții cheie care au permis operatorilor online să înflorească cu adevărat. Taxa de pariuri a fost eliminată în 2002, astfel încât pariorii puteau juca fără taxe. A fost abolită și regula triplelor minime, ceea ce însemna că pariurile simple puteau fi plasate pe orice meci și tip de pariu.

În prezent, pariurile pe meciurile de fotbal sunt complet diferite față de cele existente în urmă cu 20 de ani. Operatorii online acceptă pariuri de la clienți din întreaga lume pe o gamă largă și variată de meciuri.

Nașterea internetului și a caselor de pariuri online au făcut ca oricine să poată paria pe orice joc, în orice moment, aproape de oriunde în lume.

În concluzie, pariurile pe fotbal au apărut în rândul clasei muncitoare într-o perioadă când erau considerate ilegale, iar astăzi avem numeroase case de pariuri și opțiuni de pariere, inclusiv online.

Astăzi putem paria live pe orice meci existent pe planetă, inclusiv din Superliga sau Campionatul Mondial. Iar în cadrul fiecărui meci există numeroase opțiuni de pariere, de la clasicele 1X2 la pariuri pe marcatori, pe diferite evenimente din meci, pe scor corect și multe altele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.