Liga 1 de fotbal devine Superliga: Noutățile și favoritele la câștigarea campionatului

Primul eșalon al fotbalului românesc și-a schimbat denumirea în această vară. Liga 1 se va numi de acum înainte Superliga României.

În sezonul competițional 2022/23 vor lua startul 16 formații, care se vor duela în dublă manșă. După primele 30 de etape se va face departajarea: primele 6 clasate merg în play-off, unde vor disputa 10 etape (tur-retur), iar celelalte 10 merg în play-out, unde vor disputa 9 etape.

Una dintre principalele noutăți din noua campanie, pe lângă schimbarea siglei și a trofeului, este parteneriatul încheiat între Liga Profesionistă de Fotbal (LPF) și Superbet, cel mai important brand românesc din industria pariurilor. Valoarea contractului pentru această sponsorizare este inclusă în cele 28 de milioane de euro pe care compania de publicitate eAD o plătește către ligă pentru drepturile TV și cele comerciale, informează portalul coduri-bonus.ro.

„Îmi face o plăcere deosebită să vă salut și să vă mulțumesc în numele Ligii Profesioniste de Fotbal, precum și în al meu personal, cu ocazia stabilirii acestui parteneriat. Mă bucur că SUPERBET, cel mai mare și cel mai cunoscut brand al industriei în care activează, s-a alăturat Ligii Profesioniste într-un parteneriat solid, valabil doi ani de acum înainte,” a comunicat Gino Iorgulescu, președintele LPF.

Acestea sunt favoritele la câștigarea Superligii României în sezonul 2022/2023:
1. CFR Cluj @ 2.25
2. FCSB @ 3.25
3. Universitatea Craiova @ 7.50
4. Rapid București @ 15
5. Farul Constanța @ 20

Situația este oarecum similară cu cea de la începutul sezonului trecut, în ceea ce privește estimările specialiștilor, numai că de această dată, FCSB este cotată mai bine, grație stabilității de la echipă.

La fel ca și în ediția precedentă, campioana se va califica în primul tur preliminar al Ligii Campionilor, iar ocupanta locului secund va intra în al doilea tur preliminar al Conference League. Ocupanta ultimului loc al podiumului va juca un meci de baraj cu câștigătoare barajului dintre primele două echipe din play-out, pentru a obține, de asemenea, un loc în turul II al Conference League, la fel ca și câștigătoarea Cupei României.

Ultimele două echipe din play-out vor retrograda în Liga 2, în timp ce ocupantele locurilor 7 și 8 vor disputa un baraj pentru menținere/promovare cu locurile 3 și 4 din play-off-ul ligii secunde.

Acestea sunt partidele din prima etapă a noului sezon al Superligii României:
1. Petrolul – FC Voluntari
2. FC Argeș – UTA Arad
3. Universitatea Craiova – Sepsi
4. FCSB – U Cluj
5. CFR Cluj – Rapid
6. Farul – FCU Craiova 1948
7. Hermannstadt – CS Mioveni
8. Botoșani – Chindia

Rapid, a patra favorită la cucerirea titlului, va avea cel mai dificil start de sezon: elevii lui Adrian Mutu vor da piept cu CFR Cluj, FCSB și Universitatea Craiova în primele 3 etape. Derby-ul dintre FCSB și CFR Cluj va avea loc în runda a 9-a, în București.

Un aspect pozitiv pentru noua stagiune este că, toate meciurile din Superligă vor beneficia de arbitraj video, după ce s-a realizat cu succes implementarea sistemului VAR. Această tehnologie va fi folosită pentru verificarea validității golurilor, pentru posibilele lovituri de la 11 metri, pentru acordarea unui cartonaș roșu direct sau pentru identificarea corectă a unui jucător avertizat de către arbitru.

Superliga României începe în data de 15 iulie și se va întrerupe între 13 noiembrie și 3 decembrie, pe parcursul desfășurării Cupei Mondiale din Qatar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.