Festivalul International de Poezie „Avangarda XXII”, editia a VII – a

Fundatia Culturala „Georgeta si Mircea Cancicov” organizeaza, in colaborare cu Consiliul Judetean, Directia Judeteana pentru Cultura, Culte si Patrimoniu Cultural National Bacau si Uniunea Scriitorilor din Romania – filiala Bacau, Festivalul- Concurs International de Poezie „Avangarda XXII” .

Manifestarea isi propune descoperirea si promovarea creatorilor de poezie autentica in limba romana – tineri si adulti, incepatori si profesionisti -, a celui mai bun debut in volum, a celor mai buni poeti consacrati, precum si a celei mai bune antologii de autor.

De asemenea, initiativa isi mai propune identificarea si promovarea celor mai valoroase reviste literare si de cultura din tara si strainatate.

Conditii de participare

La aceasta competitie pot participa creatori de poezie in limba romana din tara, Basarabia, Bucovina (Ukraina), Voivodina (Serbia), Gyula (Ungaria) si din diaspora, cu cetatenia romana, a tarii de rezidenta sau cu dubla cetatenie, care:
– nu au depasit varsta de 35 de ani si nu au debutat editorial
– au debutat editorial in perioada 2005-2006 si nu au depasit
varsta de 47 de ani
– nu au depasit varsta de 55 de ani (poeti profesionisti),
precum si
– antologii (din creatia unui singur poet) in limba romana, din tara, Basarabia, Bucovina (Ukraina), Voivodina (Serbia) si din diaspora, aparute in perioada 2004 – 2006
– reviste literare si de cultura

Desfasurarea Festivalului- Concurs „Avangarda XXII”
– Concurentii care nu au depasit varsta de 35 de ani, nu au debutat editorial si nu au primit premiul de debut in volum in editiile anterioare vor expedia, pana la data de 15 iunie 2007 15 iunie 2007 (data postei), un numar de minimum 25 poezii dactilografiate intr-un exemplar. Lucrarile vor purta un moto, iar fisa autorilor (care va contine, in mod obligatoriu, numele si prenumele, locul si data nasterii, profesia, locul de munca, adresa exacta, numarul de telefon si de mobil si adresa de e-mail) se va introduce intr-un plic inchis, ce va avea acelasi moto cu cel al lucrarilor. De asemenea, concurentii vor introduce in plicul mare un CD cu textele si fisa autorului culese in word, cu fonturi romanesti – diacritice (conditie eliminatorie!), precum si cu doua poze color, una bust si una in picioare, scoase cu aparat foto digital, la rezolutie maxima. Pentru mai multa siguranta, continutul CD-ului va fi transmis si la adresa de e-mail: fundatiacancicov@yahoo.com
– Concurentii care au debutat editorial in anii 2005-2006 si nu au depasit varsta de 47 de ani vor trimite trei exemplare din cartea aparuta, un CD cu un curriculum vitae si o fotografie.
– Poetii consacrati, care nu au depasit varsta de 55 de ani, vor trimite minimum trei titluri de carti reprezentative, un CD cu un curriculum vitae si o fotografie.
– Poetii profesionisti, care si-au scos o antologie din creatia proprie in perioada 2004 – 2006, vor trimite trei exemplare din cartea respectiva, un CD cu un curriculum vitae si o fotografie.
– Directorii (redactorii-sefi) publicatiilor literare si de cultura de limba romana, din tara si strainatate vor trimite cel putin trei numere reprezentative aparute in cursul anului 2006, un CD cu un curriculum vitae si o fotografie.

Toate lucrarile vor fi expediate pe adresa:
Directia Judeteana pentru Cultura, Culte si Patrimoniu Cultural National Bacau, Strada Cuza Voda nr. 6, cod 600275, cu mentiunea: „Pentru Festivalul-Concurs International de Poezie Avangarda XXII”.

Concurentii premiati vor fi, in prealabil, anuntati telefonic sau prin posta electronica in vederea participarii la festivitatea prilejuita de acest eveniment.

Organizatorul va asigura transportul, masa si cazarea pentru laureatii din tara, Basarabia, Bucovina (Ukraina), Voivodina (Serbia) si Gyula (Ungaria), precum si pentru competitorii-laureati din celelate tari ale lumii care au castigat Premiul I sau Premiul de debut in volum.

De asemenea, organizatorul va asigura transportul, masa si cazarea pentru scriitorul caruia i se va decerna Premiul „Opera Omnia“, indiferent din ce tara provine.

Pentru laureatii care au castigat alte distinctii fata de cele men- tionate mai sus organizatorul va asigura masa si cazarea (indiferent de tara din care provin).

Manuscrisele, revistele, cartile si CD-urile nu se inapoiaza.

One thought on “Festivalul International de Poezie „Avangarda XXII”, editia a VII – a

  • marți, 01-05-07 la 14:02
    Permalink

    Dacă am împlinit 35 de ani anul acesta mai am dreptul să particip la acest Festival Consurs, în condiţiile în care nu am debutat editorial?

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.