Descinderi în şapte localităţi. Au fost vizaţi hoţii din locuinţe

18 persoane au fost conduse la sediul Poliției pentru audieri în urma a 15 descinderi efectuate de către polițiști pentru soluționarea unor furturi din locuințe. Doi suspecți au fost reținuți și vor fi prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Bacău cu propunere de arestare preventivă.

Polițiștii au făcut, pe 6 martie, 15 descinderi la locuințele unor suspecți din comunele Hemeiuș, Mărgineni, Măgura, Luizi Călugara, Cleja, Plopana și din stațiunea Tg. Ocna.

Au fost recuperate mai multe bunuri sustrase și s-a probat astfel activitatea infracțională a 18 persoane suspectate de săvârșirea a 13 furturi din locuințe și societăți comerciale. Doi suspecți au fost reținuți pentru 24 de ore și vor fi prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Bacău cu propunere de arestare preventivă.

Polițiștii din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Bacău au descins, la data de 06.03.2012 la locuințele a şapte persoane din comunele Hemeiuș, Mărgineni, Măgura și Luizi Călugăra, suspectați de săvârșirea mai multor infracțiuni de furt.

S-a stabilit astfel că A. Gheorghe, de 38 ani și A. Constantin de 33 ani, ambii din comuna Măgura au pătruns prin efracție in anexa unei locuințe, de au sustras scule electrice in valoare de 300 lei. Bunurile sustrase au fost recuperate in totalitate si restituite partii vatamate.

Din cercetări a mai rezultat că P. Mihai de 37 ani, B. Costică, de 38 ani și S. Teodor, de 37 ani toți din comuna Hemeiuș, au sustras 10 plase de gard cu dimensiunile de 2,2 X 2 m ce imprejmuia terenul părții vătămate P. Ionel.

Bunurile sustrase au fost recuperate si predate părții vătămate.

Făptuitorii sunt cercetați în stare de libertate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.

Polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Răcăciuni au efectuat 4 perchezitii domiciliare la locuințele unor persoane din comuna Cleja.

S-a probat astfel săvârșirea a cinci furturi din locuințe comise de către B. Anton, de 44 ani, C. Gheorghita, de 36 ani, S. Valentin de 38 ani și H. Adrian, de 26 ani, comise pe raza comunelor Cleja și Corbasca.

Din cercetări s-a stabilit că C. Gheorghiță și S. Valentin au pătruns in locuința unui cetățean și au sustras bunuri și bijuterii din aur in valoare de 40.000 lei, bunuri pe care cele doua persoane ajutati de B. Anton le-au comercializat pe raza localitatilor Adjud și Focșani.

Cei doi au mai pătruns prin efracție în locuința unui cetățean din comuna Cleja,  de unde au sustras aparatura electrocasnică și bunuri mecanice in valoare de 2500 lei. O parte din bunurile sustrase au fost identificate în locuințele suspecților B. Anton și Ciobotaru Gheorghita.

Cercetările continuă în vederea documentării întregii activități infracționale a suspecților.

Polițiștii din Tg. Ocna au descins, la data de 06.03.2012 la locuințele a trei minori de 16 și 17 ani din localitate suspectați de săvârșirea mai multor infracțiuni de furt calificat.

S-a stabilit că cei trei minori au pătruns prin efracție în anexele a două locuințe și au sustras bunuri în valoare totală de 1600 de lei.  O parte din bunurile sustrase au fost identificate la domiciliul celor trei, prejudiciul cauzat fiind recuperat în proporţie de aproximativ 50%.

Fata de cei trei suspecți, Parchetul de pe lângă Judecătoria Onesti a dispus inceperea urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracțiunii de furt calificat.

În urma investigațiilor efectuate cu privire la sustragerea unor bunuri din locuința unei persoane din comuna Plopana, polițiștii au efectuat, la data de 06.03.2012, o percheziție domiciliară la locuința lui L.Georgel, din comuna Plopana.

A fost identificat astfel un televizor, reclamat ca sustras din locuința părții vătămate în perioada 10/11.02.2012. Bunul a fost restituit părții vătămate iar L. Georgel este cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.

În urma investigațiilor efectuate, polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bacău i-au identificat pe S.Iulian, de 22 de ani, B. Anton, de 23 de ani, B. Cristian, de 25 ani, toţi din comuna Pîrjol, despre care au stabilit că în noaptea de 23/24.01.2012, au sustras băuturi alcoolice în valoare de 800 de lei dintr-o societate comercială din comuna Mărgineni, în care au pătruns prin efracție.

S-a mai stabilit totodată că în aceeași noapte cei trei au sustras 7 butelii cu gaz,  în valoare de 1600 lei, dintr-o altă societate comercială.

Din cercetări a rezultat că pentru a se sustrage urmăriii penale, suspecții au părăsit localitatea de domiciliu cu intenţia de a se deplasa pe raza județului Covasna. Cu sprijinul polițiștilor din Covasna doi dintre suspecți au fost depistați în timp ce se deplasau cu un autoturism, în municipiul Târgu Secuiesc.

Cei doi au fost preluați și conduși la Secţia 1 Poliţie Rurală Bacău, unde în urma cercetărilor efectuate s-a reuşit probarea în sarcina acestora a furturilor susmenţionate precum şi recuperarea parţială a prejudiciului.

Faţă de S.Iulian şi B. Cristian s-a luat măsura preventivă a reţinerii pentru o perioadă de 24 ore, urmând să fie prezentaţi Parchetului şi Judecătoriei Bacău cu propunere de arestare preventivă.

În cauză se continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale.

Bacau Online

Cele mai noi informatii din Bacau le gasiti pe Bacaul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.