CRE Bacau: crap mutant si poluare la Insula de Agrement

Joi 25.02.10 la ora 15.00 Centrul regional Ecologic Bacau a fost sesizat telefonic cu privire la faptul ca in fata barajului, la pod la Serbanesti, doi pescari au scos din apa un crap de aprox. 5 kg., foarte afectat de o boala sau paraziti. Pestele era practic putrezit in zona cozii si a capului, dar traia in momentul in care am ajuns noi. Pe filmare se vede cum misca mandibula incercand sa respire.Cei doi pescari au reactionat violent cand i-am intrebat despre cum au scos crapul, crezand ca ii acuzam de braconaj. In consecinta, cum am plecat sa anuntam DSV pescarii au luat crapul si au fugit cu el. Ceilalti pescari ramasi in zona au relatat ca cei doi intentionau sa manance exemplarul afectat de boala.
La ora 16.45 am fost sesizati telefonic cu privire la faptul ca, exact in aceeasi zona, sunt deversate substante chimice. Intradevar, pe apa se formase o pata de produse petroliere, in zona fiind si un miros specific. In acel punct se varsa in Lacul de la insula contracanalul mal stang, din cartierul Serbanesti. Am mers pe contracanal pentru a cauta sursa, si la aprox.150 m in aval de baza nautica am descoperit o zona puternic poluata.
La ora 17.15 pe luciul lacului era deja formata o pata de petrol. Tot pe luciul lacului erau si vreo 5 lebede.
Personalul de la barajul Hidroelectrica a inregistrat si comunicat evenimentul.
La ora 17.00 am sesizat telefonic dispeceratul Directiei Apelor Siret.
Asteptam raspunsuri.
Atat cu privire la calitatea apei, efecte asupra faunei, riscuri privind imbaierea si riscuri privind consumul de peste din aceasta zona.

3 comentarii la „CRE Bacau: crap mutant si poluare la Insula de Agrement

 • vineri, 26-02-10 la 19:02
  Permalink

  Buna ziua.
  Nimeni nu va lua masuri impotriva celor care contribuie la poluarea apelor din Jud. Bacau. Cat de curand nu vom mai avea nici macar o coada de peste in apele de la noi din Bacau. Sunt zone in care peturile si diferite deseuri ajung direct in apa contaminand si distrugand tot ce se afla in calea lor. Cei care sunt pescari stiu mai bine locurile unde inainte mergeai de placere sa pescuiesti iar acum nu mai ai loc de mizerie si de braconieri. Parere mea ar fi una simpla si anume. Arunci gunoaie – amenda penala.
  Faci braconaj – dosar penal si puscarie si asa mai departe. Altfel vom mai gasi cazuri de pesti prezentati mai sus in film si cat de curand ei voi disparea cu totul. Imi pare rau sa vad astfel de filme si trebuie sa traga un semnal de alarma pentru autoritati.

  Răspunde
 • vineri, 26-02-10 la 20:05
  Permalink

  Un caz clar de ‘crapul pacalit de vulpe’.
  Se observa dupa lipsa cozii.

  Răspunde
 • marți, 01-06-10 la 21:54
  Permalink

  tu nu vezi ca acel peste mai misca inca

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.