Caravana Colectarii Selective

Caravana Colectării Selective ajunge sâmbătă, 29 august, în Bacău, cel de-al treilea oraş al campaniei iniţiate de Eco-Rom Ambalaje. Campania se desfăşoară timp de 9 săptămâni, începând cu 15 august, în cele mai importante localităţi în care Eco-Rom Ambalaje, compania deţinătoare a licenţei mărcii „Punctul Verde” în România şi liderul pieţei preluării obligaţiilor legale de reciclare a deşeurilor de ambalaje, sprijină realizarea programelor de colectare selectivă.

Sub sloganul “Intră în joc! Colectează selectiv deşeurile de ambalaje!”, Eco-Rom Ambalaje îşi propune ca prin intermediul campaniei să informeze populaţia asupra importanţei şi necesităţii colectării selective a deşeurilor de ambalaje generate în gospodării.

Şi eu colectez selectiv deşeurile de ambalaje!

Acesta este mesajul pe care populaţia din Bacău este invitată să îl afişeze pe propriile cutii poştale. Cine are lipită bulina verde pe cutia poştală sâmbăta aceasta, are şansa să fie vizitat de echipa Caravanei şi, dacă va demonstra că în acel moment face corect colectare selectivă în propria gospodărie, va primi pe loc un premiu constând într-un aparat electrocasnic.

În plus, Caravana Colectării Selective va oferi premii instant – constând în carneţele magnetice pentru bucătărie – cu informaţii despre colectarea selectivă – tuturor personanelor care urmăresc Caravana, vin sâmbătă la punctele de colectare şi depun selectiv deşeurile de ambalaje.

“Campania, prin amploarea ei, reprezintă mai mult decât comunicarea cu publicul larg, este un pas strategic important pentru noi toţi. Populaţia este în acest moment actorul-cheie pentru îndeplinirea obligaţiilor de valorificare a deşeurilor de ambalaje – asumate de România în momentul aderării la Uniunea Europeană. O campanie amplă de informare şi de educare cu privire la colectarea selectivă este primul pas pe care Eco-Rom Ambalaje este nevoie să îl realizeze către populaţie. Oamenii trebuie să ştie ce înseamnă şi de ce trebuie să colecteze selectiv. Este însă nevoie de o comunicare susţinută, pentru ca, în timp, colectarea selectivă să devină o deprindere şi pentru români”, a declarat Sorin Popescu, Director General Eco-Rom Ambalaje.

Caravana Colectării Selective a ajuns până acum în Tulcea şi Braşov şi, pe lângă Bacău, va mai fi prezentă, succesiv, în oraşele: Baia Mare, Drobeta Turnu Severin, Iaşi, Suceava, Arad şi Bucureşti.

“Oraşele în care vom ajunge anul acesta cu Caravana Colectării Selective se numără printre localităţile în care Eco-Rom Ambalaje a dezvoltat o infrastructură puternică şi în care, de asemenea, se bucură atât de sprijinul autorităţilor locale, cât şi de cel al societăţilor de salubritate.
Pe lângă acest suport important, avem încredere că mass media va înţelege necesitatea acestei campanii şi o va sprijini”
, a adăugat Sorin Popescu.

Campania va fi promovată la nivel local prin intermediul radiourilor locale şi prin insert – stickerul cu “bulina verde”, ce va oferi detalii despre campanie – în ziarele locale, în zilele de joi şi vineri premergătoare Caravanei. De asemenea, la nivel naţional, mesajele colectării selective vor fi transmise prin intermediul unui spot TV ce va fi difuzat în ultimele săptămâni ale campaniei.

În prezent, toţi locuitorii oraşului Bacău beneficiază de sistemul de colectare selectivă, prin prezenţa unui număr de 100 de puncte de colectare puse la dispoziţie de Eco-Rom Ambalaje cu sprijinul Primăriei Municipiului Bacău şi al SC SOMA SA. Cantitatea medie anulă de deşeuri de ambalaje generată de populaţie în judeţul Bacău este de 8775 de tone, dintre care cantitatea colectată de la populaţie nu depăşeşte 2100 de tone de deşeuri de ambalaje anual. Prin campania demarată se urmăreşte creşterea interesului populaţiei pentru colectarea selectivă astfel încât cantităţi importante de deşeuri de ambalaje să fie deviate de la groapa de gunoi către reciclare.

60% din cantităţile totale de deşeuri de ambalaje se regăsesc la populaţie

Potrivit angajamentelor asumate de România în momentul aderării la Uniunea Europeană, cantitatea totală a deşeurilor de ambalaje care trebuie valorificată urmează să crească an de an până la atingerea pragului de 60% la orizontul anului 2013. Pentru a atinge acest obiectiv, este necesar ca ponderea cantităţii de deşeuri colectate de la populaţie să crească semnificativ, ţinând cont de faptul că la populaţie se regăsesc aproximativ 60% din cantităţile totale de deşeuri de ambalaje puse pe piaţă. Anul trecut, cantităţile colectate de la populaţie cu sprijinul Eco-Rom Ambalaje au însumat aproximativ 12.000 de tone de deşeuri de ambalaj, ceea ce înseamnă 3,5% din totalul cantităţii de deşeuri de ambalaj valorificate de organizaţie în anul 2008.

Despre Eco-Rom Ambalaje

Eco-Rom Ambalaje SA are un portofoliu de peste 1.300 de operatori economici pentru care duce la îndeplinire obligaţiile legale privind reciclarea şi valorificarea deşeurilor de ambalaje pe care aceştia le generează. Compania deţine licenţa mărcii internaţionale „Der Grüne Punkt” în România, aceasta indicând consumatorilor că firma producătoare contribuie financiar la protecţia mediului. Eco-Rom Ambalaje are parteneriate cu peste 150 de companii din domeniul managementului deşeurilor şi realizează programe de colectare selectivă a deşeurilor în 53 de localităţi din România.

Bacau Online

Cele mai noi informatii din Bacau le gasiti pe Bacaul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.