Avarie la conducta de apă potabilă a Bacaului! UPDATE

Actualizare: În jurul orei 16:30 au fost finalizate lucrările de remediere a avariei aparute pe conducta de transport a apei brute Valea Uzului – Bacău. La ora 20:00, apa a ajuns la Stația de Tratare Baraţi şi până cel tarziu duminică după-amiază vom restabili furnizarea apei la parametrii normali de debit și presiune.

În data de 9 septembrie, în jurul orei 02:00, a fost identificată o avarie pe conducta de transport a apei brute Valea Uzului – Bacău, în localitatea Podis, pe tronsonul vechi – Stejarul – Bacău.

Prin urmare, pe durata efectuării lucrărilor de reparație, furnizarea apei potabile în Municipiul Bacău se va desfășura conform programului 06:00 – 10:00 și 17:00 – 20:00, în funcție de nivelul stocurilor acumulate și consumul înregistrat.

Durata estimată până la reluarea furnizării apei la parametrii normali de debit și presiune este de aproximativ 90 de ore:

1. Estimăm că golirea aducțiunii va dura aproximativ 12 ore, iar intervenția pentru remedierea avariei aproximativ 48 ore.

2. Timpul estimat pentru încărcarea (umplerea) aducțiunii la parametrii nominali este de 30 de ore.

Echipele operatorului depun toate eforturile pentru a remedia avaria în cel mai scurt timp posibil. Durata estimată de 90 de ore pentru intervenție este, în prezent, limita maximă, atât timp cât nu apar și alte evenimente nefericite.

Rugăm pe această cale utilizatorii să folosească apa doar în scopuri igienico sanitare.

Vom reveni cu informaţii actualizate despre evoluţia lucrării.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.