1.200 de semnături pentru înfiinţarea PLD strânse în Bacău

Fostul vicepreşedinte al C.J. Bacău, Ioan Chiriac, liderul Grupului local de sprijin pentru platforma liberală iniţiată de Theodor Stolojan şi Valeriu Stoica, a anunţat astăzi că la nivelul întregului judeţ au fost strânse 1.200 de semnături în favoarea înfiinţării Partidului Liberal Democrat, informează corespondentul AMOS News.

Liberalul băcăuan a mai afirmat că a fost destul de uşor să se strângă atâtea semnături într-un timp atât de scurt şi că este posibil ca numărul susţinătorilor noii formaţiuni politice să fie şi mai mare în zilele următoare.

Între timp, demersurile pe care le face în sprijinul noii formaţiuni liberal democrate nu rămân fără urmări în Partidul Naţional Liberal. Delegaţia permanentă a Judeţenei Bacău a acestei grupări politice a decis astăzi să îi excludă pe liberalii „platformişti”din funcţiile de conducere pe care le deţin în partid.

Astfel, lui Ioan Chiriac i-a fost retrasă calitatea de vicepreşedinte al Judeţenei Bacău a PNL iar preşedinţia municipalei Oneşti a PNL, condusă pânâ acum de consilierul judeţean Valerian Vreme, a fost preluată de senatorul liberal Ioan Aron Popa. Până la înfiinţarea oficială a PLD, „platformiştii” băcăuani rămân membri ai PNL.

Prezent astăzi în Bacău unde a vizitat, printre altele, şi sediul din municipiul Bacău al viitorului Partid Liberal Democrat, Gheorghe Flutur a anunţat că primii paşi pe care îi va face, după înscrierea oficială, această formaţiune politică, vor fi apropierea de Partidul Democrat şi coalizarea cu Partidul Popular European. Gheorghe Flutur a prezentat, totodată, şi o serie de argumente privind necesiatatea înfiinţării unei noi formaţiuni liberale, dat fiind faptul că PNL a devenit, deja, un partid „total nedemocrat.”

Flutur a mai afirmat că toţi liberalii care s-au strâns acum în jurul grupului de iniţiativă care încearcă acum să înfiinţeze Partidul Liberal Democrat au primit diverse oferte din partea PNL. „Au fost doar intenţii de a destrăma gruparea coalizată în jurul platformei liberale”, a mai punctat Gheorghe Flutur.

La rândul său, Mihai Şlic, fostul viceprimar al municipiului Bacău şi unul din membrii grupului local de iniţiativă pentru sprijinirea platformei liberale a adus şi o serie de acuzaţii la adresa colegilor săi de partid care nu au dorit să se alăture acestui curent liberal.

„În PNL Bacău nu au mai rămas acum decât traseiştii politic şi oamenii care din patru în patru ani mai trec pe la partid să mai bea câte o cafea. Cu astfel de elemente nu se poate face o ciorbă moldovenească sănătoasă, care să aibă în ea tot ce îi trebuie”, a mai afirmat Mihai Şlic.

Autor : Mircea TÎRNOVEANU, Amos News

3 comentarii la „1.200 de semnături pentru înfiinţarea PLD strânse în Bacău

  • vineri, 05-01-07 la 15:09
    Permalink

    Felicitari domnule IOAN CHIRIAC ,zi de zi numarul PLD-istilor creste ,ba mai mult dupa congresul PNL cei care vor trece la PLD va fi mult mai mare.
    Distribuiti platforma cat mai rapid in teritoriu pentru a informa electoratul corect
    voi reveni

    Răspunde
  • vineri, 13-04-07 la 6:35
    Permalink

    Stie sa-mi spuna cineva unde e sediul Partidului Liberal Democrat in Bacau?

    Răspunde
  • joi, 03-05-07 la 14:47
    Permalink

    Sediul PLD este la intersectia de la insula.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.