Prima medalie de aur a unui filatelist băcăuan


În urmă cu câteva zile a fost dat publicităţii palmaresul expoziţiei filatelice mondiale „PHILANIPPON 2011” organizată la Tokyo în perioada 28 iulie la 2 august 2011. La aceasta expozitie ing. Ioan Catană a obținut prima medalie de aur la o expoziţie filatelică mondială a unui băcăuan.

Afectată de urmările crizei economice actuale precum şi de necazurile pricinuite de recentul cutremur din Japonia, expoziţia a găzduit numai 490 de exponate din 65 de ţări dar, a fost prezentă crema colecţiilor filatelice.

Palmaresul confirmă calitatea exponatelor prezente concretizată prin cele 107 medalii de aur decernate, 189 de medalii de vermeil, 132 de argint şi numai 53 de bronz.

Spre satisfacţia filateliştilor băcăuani, în lista medaliilor de aur se găseşte şi colecţia-exponat cu primele întreguri poştale româneşti a colegului nostru ing. Ioan Catană.

Consemnăm astfel prima medalie de aur obţinută la o expoziţie filatelică mondială de către un cetăţean al municipiului nostru. Adresându-i meritatele felicitări domnului Catană sperăm ca lista băcăuanilor punctaţi cu aur să fie cât de curând completată cu alte nume.

ing. Mihai Ceucă
membru fondator al Asociaţiei filatelice „Grigorie Pascu” din Bacău


Vremea ConstantaArticol din sectiunea: Cultura, International
Etichete: ,

Adauga comentariul tau


Va rugam sa comentati doar subiectul articolului. Responsabilitatea juridica pentru comentariu revine in
exclusivitate autorului, acesta isi va asuma eventualele daune in cazul unor actiuni legale.

  Stiri din Bacau: Prima medalie de aur a unui filatelist băcăuan