Înălțarea Domnului


Joi, 28 mai, la 40 de zile de la Învierea Domnului, este prăznuită Înălțarea lui Hristos la ceruri, după cum o mărturisesc Evangheliile.

Apoi i-a scos afara din cetate, pana la Betania, si ridicandu-si mainile i-a binecuvantat si cand ii binecuvanta a inceput a se indeparta de ei si a se inalta la cer. Iar ei, inchinandu-se lui, s-au intors la Ierusalim cu bucurie mare.

In rastimpul de 40 de zile de la Inviere si pana la Inaltare, Iisus da Apostolilor puterea de a invata cuvantul lui Dumnezeu prin instituirea Tainei Preotiei, de a savarsi celelalte Sfinte Taine si de a conduce obstea credinciosilor.

Prin Inaltare insa, Hristos iese din lume, pregatind, totodata, venirea Duhului Sfant. El a dorit ca ucenicii sa fie martori la Inaltarea sa pentru ca intreaga lume sa cunoasca prin ei ca s-a inaltat la cer cu trupul transfigurat prin Inviere.

Prin Inaltarea cu Trupul in Slava Sfintei Treimi, Hristos a asezat natura umana in slava dumnezeiasca vesnica, devenind astfel puntea de legatura dintre oameni si Dumnezeu.

Pe cand se inalta, Iisus a binecuvantat pe Apostoli, pe toti oamenii si intreaga natura. Pe cand binecuvanta, a fost luat intr-un nor, ce reprezinta Slava lui Dumnezeu, lumina dumnezeiasca vesnica, in care Hristos a fost primit si in care a inaltat natura noastra umana.Articol din sectiunea: Cultura
Etichete: ,

Adauga comentariul tau


Va rugam sa comentati doar subiectul articolului. Responsabilitatea juridica pentru comentariu revine in
exclusivitate autorului, acesta isi va asuma eventualele daune in cazul unor actiuni legale.

Despre autor

  Stiri din Bacau: Înălțarea Domnului