Ziua Unirii, cu preoti si istorici la Complexul “Iulian Antonescu”

Ziua Unirii Principatelor Romane a fost serbata astazi intr-un mod deosebit la Complexul Muzeal “Iulian Antonescu” din Bacau, unde, pe linga prezentarile facute de specialisti in domeniul istoriei moderne, publicul prezent in sala a putut asista si la un concert de cintece patriotice romanesti, sustinut de corala “Lumina lina”, a preotilor din Protoieria Bacau.

Indemnul la dragoste si unitate de neam si tara, facut de slujitorii sfintelor altare, prin intermediul citorva din cele mai cunoscute cintece legate de acest moment important, la care s-au facut partasi si preotii, s-a impletit cu ideile actuale si pline de interes, pe care istoricii Bogdan Minea si Viorel Butnariu, ambii de la Institutul de Istorie “A.D. Xenopol”din Iasi, alaturi de Jean Ciuta, le-au facut cunoscute publicului care a umplut sala mare de conferinta a Complexului “Iulian Antonescu”.

Cu aceasta ocazie a fost prezentat si volumul “Comuna Damienesti de pe Siretul Mijlociu. File de istorie”, autor prof. Ioan Ungureanu. In deschiderea evenimentului a vorbit Elena Lacramioara Istina, director interimar al Complexului Muzeal “Iulian Antonescu”. (Pr. Constantin GHERASIM)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.