Vernisajul primei expoziții Ioana Marcoci

Artista plastica Ioana Marcoci, proaspat absolventa a Facultatii de arte plastice din Iasi, va invita sambata, 3 Martie la ora 17 la prima sa expozitie personala intitulata „Metamorfoza din real in metafizic”, organizata in sala foaier a Teatrului Municipal „Bacovia” Bacau.

Artista s-a facut cunoscuta publicului iubitor de arta frumoasa din Bacau prin participarea la o serie de expozitii de grup organizate de centrele culturale din oras, precum: Saloanele Moldovei – editia XXI, Anuala 2011 sau Atelier 35.

Vernisajul ce urmeaza a avea loc isi propune sa descopere publicului un nou mod de abordare vizuala a mai multor stari emotionale.

In expozitie vor fi atat lucrari create in tehnica realista, de inspiratie retro, cat si lucrari mai putin explicite pictate intr-o maniera puternic stilizata, ba chiar abstracta.

„Ceea ce incerc sa realizez este un joc cu privitorul. Daca lucrarile cu personaje, in care ipostaza si starea acestora este usor recognoscibila celui ce vizioneaza, fac apel la intelegere prin empatizarea sau simpatizarea cu legaturi la nivelul subconstientientului privitorului. Prin lucrarile abstractizate nu caut sa-i redescopar acestuia emotii deja existente, ci incerc ca prin culoare si forma sa trezesc tensiuni senzoriale traite in inconstient prin impactul de moment”, a declarat Ioana Marcoci.

Vernisajul va fi prezentat si comentat de catre criticul de arta Bucur Iulian, sef al Sectiei de Arta a Complexului Muzeal “Iulian Antonescu” din Bacau.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.