Temperaturi caniculare în judeţul Bacău

833438_thermometerPotrivit informării meteorologice emise de Administrația Națională de Meteorologie, în această perioadă, indicele temperatură-umezeală va atinge și depăși frecvent pragul critic de 80 al disconfortului termic și în județul Bacău, fapt ce impune măsuri specifice de combatere a efectelor caniculei cu protejarea prioritară a  populației.

În acest sens, prefectul judeţului Bacău – Claudiu-Octavian Șerban a dispus atenționarea comitetelor locale pentru situații de urgență și a serviciilor publice deconcentrate de specialitate în vederea aplicării măsurilor specifice de protejare a populației față de efectele caniculei.

Astfel, sunt activate punctele de prim ajutor pentru distribuirea de apă potabilă, sunt verificate, pentru a se asigura funcționarea neîntreruptă,  sistemele centralizate de distribuire a apei potabile.

În localitățile cu probleme în asigurarea necesarului zilnic de apă, se constituie stocuri de apă transportate de către echipaje ale structurilor M.A.I. Cetățenii sunt rugați să întrerupă lucrul în aer liber în mijlocul zilei, au anunţat reprezentanţii Prefecturii Bacău.

În localități, panourile de afișaj din apropierea primăriilor trebuie să cuprindă recomandări cu privire la măsurile preventive necesar a fi luate de populație pentru a se proteja pe durata caniculei.

Organizatorii de evenimente sportive, culturale sau comerciale trebuie să urmărească durata și intensitatea caniculei în vederea suspendării desfășurării în cursul zilei a manifestărilor sportive și culturale, care nu se desfășoară în spații climatizate corespunzător. S-a dispus menținerea condițiilor corespunzătoare în taberele școlare.

Se intensifică acțiunile de prevenire a riscurilor la persoanele vulnerabile și de prevenire a producerii incendiilor, îndeosebi a incendiilor de miriști și de lizieră.

Serviciile publice deconcentrate și instituțiile publice de specialitate derulează controale vizând respectarea normelor igienico-sanitare în cadrul unităților care produc, depozitează și comercializează produse de origine animală, precum și efectuarea de verificări cu privire la aplicarea măsurilor de protecția personalului care desfășoară activități productive în puncte de lucru organizate în aer liber.

Bacau Online

Cele mai noi informatii din Bacau le gasiti pe Bacaul.ro

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.