Targul vintage „Copiii si noi”

targ-copiii-si-noiAsociatia pentru Promovarea Dezvoltarii Personale Bacau a organizat sambata, 28 mai 2011, Targul vintage „Copiii si noi”. Actiunea a oferit posibilitatea copiilor de la Scolile „Ion Creanga”, „Mihail Sadoveanu”, Liceul de Arta „George Apostu”, Asociatia Betania, Asociatia sindrom „Down”, Fundatia „Sf.Ioan Bosco”si Parohia romano-catolica „Fericitul Ieremia”, sa expuna spre vanzare atat produse realizate cu multa migala si creativitate cat si obiecte cu valoare sentimentala care s-au putut transforma intr-un zambet ce le-a inseninat fetele acum in preajma zilei de 1 iunie.

Copiii, alaturi de cadrele didactice, preoti, reprezentantii ong-urilor, parinti, vizitatori si cumparatori au petrecut impreuna cateva ore de bucurie, ore in care principalii actori au fost ei copiii, parte a comunitatii bacauane.

Evenimentul a dorit sa implice cat mai multi copiii intr-o activitate dinamica care sa le dezvolte capacitatea de a gasi solutii la diferitele probleme cu care se confrunta, care sa sa-i obisnuiasca cu implicarea in diferite actiuni la nive de comunitate.

Copiii sunt parte a existentei noastre, au nevoie de sprijinul si indrumarea noastra, au nevoie de sustinerea noastra, au nevoie de modele care sa le arate ca valori ca familia, biserica, scoala, munca, respectul, prietenia, solidaritate sunt cele care sustin o societate sanatoasa, sunt cele care ne pot asigura un viitor fericit impreuna.

Evenimentul s-a bucurat de participarea unui numai de peste 100 de copii iar vizitatorii si cumparatorii au fost si ei intr-un numar destul de mare, ceea ce ne incurajeaza ca pe viitor sa mai organizam astfel de evenimente, mai ales ca unii dintre copii deja isi faceau planuri in acest sens.

Cu acest prilej au fost facute, catre ong-urile care vor ajuta copii aflati in dificultate sau cu nevoi speciale, donatii in bani, jucarii, carti si obiecte de imbracaminte.

Transart Galery prin dl. Frantz Gheorghe a donat un tablou din colectia Galeriei Velea, tablou ce va fi valorificat in cadrul unei actiuni viitoare iar banii vor fi folositi de asociatie pentru dezvoltarea de programe destinate copiilor cu autism.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.