Lansare de carte la Comunitatea Evreilor din Bacau

Sambata, 28 mai, la sediul Comunitatii Evreilor din Bacau a avut loc lansarea cartii “Fata din sala de disectie”, a scritorului israelian de limba romana Ernest Husanu. Evenimentul a fost organizat in colaborare cu Casa Corpului Didactic “Grigore Tabacaru” din Bacau.

Alaturi de evreii din comunitatea bacauana, la lansarea de carte au fost prezenti Hari Vigdar, presedintele Comuntatii Evreilor din Bacau, Gabriel Stan, directorul CCD Bacau dar si reprezentanti ai presei.

Dr. Ernest Husanu a facut o expunere a cartii, si motivele intime care l-au facut sa o scrie. „Relatarile au iesit din lumina amintirilor, poate nostalgice, dar tonice si placute. Cartea este un jurnal luminat de culorile vii, nu intodeauna roz, izvorate din memoria mea precum curcubeul aducator de liniste dupa furtunile vietii”, spune Ernest Husanu pe una din copertile lucrarii.

Fata din sala de disectie” este comentata si de scriitorul Ioan Holban. „Trei sunt palierele fixate in aducerile aminte din cartea lui Ernest Husanu, elev la liceele AT Laurian din Botosani si Gheorghe Rosca Codreanu din Barlad, student la Medicina in Iasi, apoi medic stagiar intr-un sat din Moldova timpului. Elevul de la Botosani se asociaza, cu umor, de rostul gazetei de perete. Acolo am facut lectiile de debut in ale presei. Elevul de la Barlad se va rostui mai cu seama in partea a doua a volumului, Trecute si petrecute intamplari; studentul la Medicina evoca intamplari, dar, mai ales, oameni care au fost figurile unor profesori ilustri din istoria Universitatii „Gr. Popa” dar mai cu seama, profesorul meu Gheorghe Chipail, mentorul. Medicul stagiar ofera cea mai mare parte a materiei epice din „Fata din sala de disectie”, recursul la primii ani ai profesiei dezvaluie harul de povestitor si talentul de portretist, umorul fin, de buna calitate, ale lui Ernest Husanu”, spune Holban in recenzie.

One thought on “Lansare de carte la Comunitatea Evreilor din Bacau

  • miercuri, 14-03-12 la 16:38
    Permalink

    am citit despre lansarea de carte
    cum se poate lua legatura cu dr.husanu

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.