Rugaciune si comuniune la Moinesti

Aproape o suta de preoti s-au rugat impreuna cu PS Ioachim Bacauanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului si Bacaului, la biserica ”Sf. Apostoli Petru si Pavel” din Moinesti in ziua de serbare a Sfintului Antonie cel Mare, cu ocazia primei întîlnire din acest an a preotilor din Protoieria Moinesti.

Sinaxa s-a desfasurat in atmosfera de rugaciune si cintare sacra, slujba fiind insotita de melosul coralei ”Theotokos” a protoierei Moinesti. In duhul dragostei întru Hristos, ce a prefatat si acest nou an calendaristic, preotii slujitori din acest protopopiat s-au împartasit cu Sfintele Taine alaturi de Preasfintia Sa.

Înainte de cuminecare ierarhul a citit o rugaciune de dezlegare, rugind pe Bunul Dumneze sa ierte tuturor gresalele cele de voie si cele fara de voie.

În cuvîntul de invatatura rostit, PS Ioachim Bacauanul a vorbit de legatura dintre viata monahala si viata crestinului din lume, plecind de la modelul Sfîntului Antonie cel Mare, cel praznuit în 17 ianuarie, reamintind faptul ca existenta noastra noastra pe acest pamint are drept scop trairea în Hristos si apropierea de Dumnezeu, printr-o viata conforma cu invataturile Bisericii.

De asemenea, Preasfintia Sa a mentionat faptul ca anul acesta în eparhia Romanului si Bacaului vor avea loc mai multe evenimente semnificative din punct de vedere religios si cultural, si ca, dincolo de speculatiile aparute în mass-media, anul 2012, va fi un an al milei Dumnezeu si al binecuvîntarii Sale.

Totodata, plecind de la modelul Mîntuitorului Iisus Hristos, le-a adresat preotilor urarea ”Ramîneti în dragostea Mea!”.

De cealalta parte, parintele prototop Costel Mares a multumit Preasfintiei Sale pentru cuvintele de învatatura deosebite si, si-a exprimat speranta ca, alaturi de parintii slujitori ai parohiilor din acest protopopiat, va reusi sa finalizeze lucrarile la sediul noii cladiri a protoieriei, spatiu ce va deveni, nu doar unul administrativ, ci si unul cultural-social si misionar-filantropic, reprezentativ în aceasta zona a Bacaului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.