Ruga pentru ploaie

Taranii din judetele Moldovei, grav afectate de seceta, si-au pus ultima speranta in slujbele speciale oficiate de preoti.

In judetele Moldovei au secat mii de fantani, culturile de paioase semanate in toamna au fost compromise, iar pasunile s-au uscat. Cum prognoza meteorologilor nu este imbucuratoare, satenii si preotii s-au rugat pentru ploaie.

Satenii din judetul Bacau se tem de foamete. Preotii si taranii din judet au inceput sa organizeze procesiuni religioase in care invoca ploaia, de teama ca lipsa precipitatiilor ii va lasa, anul acesta, fara recolte.

Astfel de ceremonii religioase au avut loc deja in cateva localitati, dar vor continua si in alte zone, la cererea ierarhilor ortodocsi.

Autoritatile au luat masuri pentru prevenirea efectelor secetei.

Din punct de vedere meteorologic trecem printr-o perioada de seceta prelungita. Practic, din septembrie 2006 precipitatiile au fost deficitare luna de luna, a declarat Petru Olariu, doctor hidrolog la Directia Apelor Siret.

Si agricultorii au intrat in alerta, desi oficialii spun ca nu exista semnale grave de compromitere a culturilor din cauza secetei.

Evenimentul zilei
Ovidiu Pauliuc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.