Otrava din plicuri

Supele concentrate contin in exces glutamat de sodiu, E 621, considerat de specialisti ca una dintre cele mai cancerigene substante.

Concentratul se obtine prin deshidratarea supelor si a ciorbelor, preparate normal, dar in cantitati industriale.

Rezulta un praf, care este ulterior amestecat cu chimicale (coloranti, aromatizanti, conservanti si glutamat de sodiu), dupa care se ambaleaza in vid sau sub forma de cubulete.

Poate v-ati intrebat cum pot doua fire de morcov si doua de patrunjel dintr-un plic sa dea acel gust. Nu pot!

Peste 90% din plic este monoglutamat de sodiu, substanta care supraexcita papilele gustative.

Glutamatul se vinde producatorilor sub forma de cristale albe, fara gust, si se combina intotdeauna cu alti aditivi chimici, aromatizanti. El se foloseste si pentru conservarea laptelui, branzeturilor, mezelurilor si ciupercilor.

Organizatiile de profil din UE duc o intensa campanie de interzicere a glutamatului de sodiu.

Ministerul Alimentatiei din SUA i-a informat public pe oameni ca glutamatul de sodiu este unul dintre principalii factori care produc Alzheimer si Parkinson.

Ed mix.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.