O lume intoarsa pe dos!

Ce este un C.V.? Nimic mai mult decit o adunatura de date favorabile, extrase din noianul celor nefavorabile.
Stiati ca un C.V. se face la nivelul simturilor, pasiunilor si al socialului?

De ce nu construim un C.V. referitor la simtul auzului? Pentru ca doar talentele si supradotatii pot completa un astfel de C.V.. Talentul muzical configureaza C.V.-uri extrem de interesante, vieti pline de impliniri, eforturi si deplasari planetare… Un om fara simtul muzical, are un C.V. afon. Astfel natura a inzestrat numerosi copii cu posibile C.V.-uri in constructie, mulate pe talentele lor. Copii care cinta, picteaza, degusta, pipaie, miroase. pun in valoare simturile umane.

Daca omul a creat arte in zona auzului si vazului, a neglijat in cea mai mare parte educatia tactila, a mirosului si gustului… Cu toate acestea copii ne intrec asteptarile: sunt copii ce ar gusta orice, copii ce ar atinge totul in jur, jucariile fiind elemente ce pot satisface acest talent, copii ce isi dezvolta simtul mirosului, recunoscind mama, parintii, fratii, laptele mamei…

Aceste dezvoltari sunt naturale si fructificarea lor duce la aparitia de copii supradezvoltati aparent, in lumea noastra, lume ce confunda dezvoltarea naturala cu miracolul. Faptul ca in jurul nostru apar copii ciudati, personaje paranormale, este un defect al nostru, nu al lor. Ei sunt cei normali! Ignoranta noastra si interpretarea fenomenelor naturale numai in interesul socialului acceptat este falsul zilnic in care ne scaldam.

Practic copii supradotati si talentati sunt normalitati. Societatea este cea care desfigureaza prin interes si ignoranta naturalul firii umane. Daca pe indivizii societatii nu ii intereseaza evolutia sociala prin vaz, pictura, artele vizuale, vor fi inlaturate… Astfel socialul ne poate accentua, sau distruge potentiale naturale.

Firesc este sa decidem ca este extrem de important sa ne dezvoltam la nivelul fiecarui simt si sa acordam atentie deosebita aceluia cu, care natura si Dumnezeu ne-a inzestrat in mod deosebit. Astfel talentul si izul de supradotat este fructificat la nivelul individual.

Din pacate societatea, ignorind toate semnalele naturale, a creat nevoia de C.V.-uri educationale, cu aplicabilitate in diverse epoci si culturi. Astfel elementul talent si supradotat, sunt rareori inregimentate educational, indivizii din politica… spunind ca exceptiile nu merita ruperea de generalitate. Din pacate generalitatea este un concept al ignorantei. A elimina educatia copiilor supradotati si cu talent si ingroparea lor in educatia banala, ne demonstreaza nocivitatea unui politic lipsit de viziune, ignorant si periculos in legiferari.

La acest lucru s-a ajuns prin evolutia societatii, aparent pozitiva, in mod evident nociva valorilor naturale. Actuala civilizatie, bazata pe consum si cumul de bani si bunuri mobile si imobile, ignora din start putintele noastre naturale, destinele daruite de talent si aptitudini.

Acum la putere este C.V.-ul incarcat cu optiuni sociale, cunostinte de duzina, fara logica si traiect evident. Suntem invatati directionat, fara o evidenta relationare cu naturalul putintelor noastre. Astfel normalul devine ciudatenie, copii talentati si supradotati incep sa incurce optiunile politice si sociale.

Cu alte cuvinte, socialul a manelizat naturalul, distrugind insasi putintele speciei umane.
Daca nu vom accepta C.V.-uri naturale si ne vom incapatina sa dezvoltam C.V.-uri sociale de interes economic, politic… ne vom distruge umanul din specia noastra.

Sa ne gindim putin la triburile amerindiene, africane, triburi in care naturalul a transformat individul, dind valoarea lui maxima socialului. Acum numim aceste triburi ca avind culturi primitive si obiceiuri paranormale!!! In fapt ele erau dezvoltate pe talent si supradotati. „Hercule” nu era un personaj supradotat?

Civilizatia, va mai putea fi numita astfel fara a reconsidera copii talentati si supradotati?
Personal cred ca ne indepartam de elementele cheie a civilizatiei umane si ca ne ingropam in amanunte sociale. Astfel distrugem optiunea naturala ce a facut sa fim in armonie cu naturalul si divinul…

Si mai suntem in stare sa dezvoltam C.V.-uri impuse de social? Pentru cita vreme?…

Gheorghe Parascan

De cind ma stiu am incercat sa fac ceva pentru Bacau si Bacauani! Din nefericire peste 99 la suta din reusite au fost pe un fond de ignoranta a autoritatilor locale. Desi am luat numeroase premii in inventica, cercetare stiintifica si arta, avind expozitii in Statele Unite, reprezentind Romania si Israelul, la manifestarile dedicate Holocaustului, la Chicago si Washington, autoritatile bacauane, nu numai ca nu m-au sprijinit in nici un demers creator, dar nici macar nu imi permite sa particip la expozitiile de grup, sau individuale din Galeriile de arta locale! Ca si mine sunt multi bacauani, aruncati la cosul istoriei de niste autoritati ignorante si straine de visele si putintele bacauanilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.