Cea mai mare banda de spargatori de ATM-uri a fost prinsa in comuna Balcani, jud. Bacau

Cea mai mare grupare de spărgători de bancomate din România este formată din braşoveni, transmite corespondentul Informatia.ro (AMOS News).

În afară de capul reţelei, toţi membrii sunt din cartierul Noua, municipiul Braşov. Aceştia obişnuiau să dea lovitura în alte oraşe, fiind vizate doar ATM-urile Raiffeisen Bank.

Anchetatorii sunt de părere că membrii grupării au fost ajutaţi de un specialist în sisteme informatice care lucrează în cadrul unei bănci importante din România. Acesta, se pare, a oferit informaţii deosebit de importante despre locaţiile unde se poate acţiona cu uşurinţă, acolo unde sistemele de securitate erau vulnerabile şi date precise despre momentul în care bancomatele erau alimentate cu bani.

În noaptea de joi spre vineri cinci dintre membrii ai reţelei au fost prinşi, în flagrant, în timp ce încercau să spargă un ATM, aflat în comuna băcăuană Balcani.

Dosarul este instrumentat de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism Timiş împreună cu poliţiştii de la Serviciul de investigaţii criminale şi „Crimă Organizată”. Aceştia sunt sprijiniţi şi de Serviciului Român de Informaţii.

În timpul flagrantului au fost reţinuţi şase taximetrişti consideraţi nucleul grupării. Printre aceştia se află Ciprian Anoca, Adrian Ghiceanu şi Şerban Nicolae. Cel din urmă a fost împuşcat în mână în momentul în care a încercat să fugă şi pentru că nu s-a supus somaţiilor.

Spărgătorii erau dotaţi cu echipamente specializate. Anchetatorii au stabilit că suspecţii tăiau cu flexul carcasa, forţau deschiderea bancomatului cu o presă şi scoteau cu ranga cutia de bani. Surse judiciare spun că până acum au fost sparte mai multe ATM-uri Raiffeisen din judeţele Mureş, Harghita, Alba, Timiş, Caraş Severin, Vrancea, Satu Mare. Anchetatorii au efectuat ieri percheziţii simultane în Braşov, Bucureşti şi Sibiu.

Se estimează că peste 40 de bancomate din mai multe zone din ţară au fost sparte. Poliţiştii spun că pot să probeze acuzaţiile doar pentru zece dintre acestea. Anchetatorii cred că până acum au fost furaţi peste un milion de euro. Cei şase braşoveni şi capul reţelei din Bucureşti, angajatul unei bănci, vor fi duşi la Timiş pentru audieri.

Tânărul care a fost împuşcat a fost dus la spital, este în afara oricărui pericol, dar medici l-au reţinut în unitatea sanitară pentru 24 de ori fiind necesară supravegherea permanentă. Sursa: Informatia.ro (AMOS News).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.