Minori forţaţi să muncească în condiţii inumane de trei indivizi din Bacău

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Iaşi, împreună cu  ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul  BCCO Iaşi, au procedat la destructurarea unui grup infracţional organizat,  specializat în săvârşirea infracţiunii de trafic de persoane şi trafic de minori.

În fapt, se reţine că, în perioada august – septembrie 2012,  inculpaţii Niţă Ghe.Gheorghe, 37 de ani,  Panaite Cătălin, 34 de ani  şi Niţă I.Gheorghe, 54 de ani, din Bacău,  au recrutat  un număr de 25 de victime, dintre care 8 minori cu vârste cuprinse între 12 şi 16 ani, le -au transportat în comuna Zăbala, sat Peteni, judetul Covasna şi le-au exploatat  prin obligarea la muncă în agricultură.

Membrii grupării le-au impus  victimelor  un regim de muncă necorespunzător si  le-au obligat să lucreze pana la 17 ore pe zi , fără a fi remunerate.

Victimele au fost  în mod repetat supuse unor violenţe fizice şi psihice si cazate  în condiţii improprii, fără a li se asigura hrana şi igiena corespunzătoare.

Procurorii  D.I.I.C.O.T. au dispus reţinerea pentru 24 de ore a inculpaţilor şi au solicitat instanţei de judecată arestarea preventivă a acestora pentru o perioadă de 29 de zile.

Facem precizarea că faptele inculpaţilor urmează a fi analizate prin raportare la dispoziţiile art. 66 Cod procedură penală, referitoare la prezumţia de nevinovăţie.

Bacau Online

Cele mai noi informatii din Bacau le gasiti pe Bacaul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.