CCD Bacău organizează în cascadă, două programe de formare

Casa Corpului Didactic „Grigore Tabacaru” Bacău va organiza, în cascadă, două programe de formare continuă, avizate de Ministerul Educaţiei.

Unul dintre acestea, „Psihopedagogia – de la teorie, la practică”, este  destinat cadrelor didactice debutante din învăţământul preuniversitar, atât din mediul rural, cât şi din mediul urban.

Programul este coordonat de profesor formator Elena Hussar şi va debuta vineri, 2 noiembrie 2012, la ora 15.00, în Sala de conferinţe a I.S.J. Bacău, unde sunt aşteptate peste 60 de cadre didactice.

Scopul acestuia urmăreşte abilitarea cursanţilor de a proiecta şi derula activităţi didactice de calitate şi eficiente, odată cu conştientizarea fundamentelor psihologice ale pedagogiei.

Dintre obiectivele programului amintim: identificarea domeniului specific psihopedagogiei, operarea cu cele mai importante concepte, legi şi explicaţii de tip psihologic, care se pot aplica în pedagogie, analiza unor secvenţe de activităţi didactice, din perspectiva corelaţiei psihologic – pedagogic şi proiectarea conştientă a unor momente de  activităţi didactice, fundamentate pe suport psihologic.

Celălalt program, „Organizarea interdisciplinară a ofertelor de învăţare, pentru formarea competenţelor cheie, la şcolarii mici”, se va desfăşura în premieră şi va debuta luni, 5 noiembrie 2012, începând cu ora 10.00, la Şcoala Gimnazială „Al. I. Cuza” Bacău.

Acesta este destinat cadrelor didactice din învăţământul primar, care predau la clasa pregătitoare, în anul şcolar 2012 – 2013 şi care nu au fost formate până în prezent, cât şi metodiştilor I.S.J. şi responsabililor comisiilor metodice, pentru învăţământul primar.

Programul este coordonat de inspectorul şcolar pentru învăţământul primar, prof. Rodica Leonte şi de prof. Adina Albu, care au calitatea de formatori acreditaţi de Ministerul Educaţiei şi are ca scop abilitarea cadrelor didactice, în vederea aplicării noului curriculum pentru clasa pregătitoare, în viziune interdisciplinară.

„Odată cu organizarea acestor cursuri, încercăm să venim în întâmpinarea tinerilor noştri colegi, debutanţi în sistem, care au nevoie de competenţe suplimentare în domeniul psihopedagogiei, dar şi în întâmpinarea cadrelor didactice, care predau la clasa pregătitoare, în acest an şcolar.”, ne-a declarat prof. Gabriel Stan, directorul C.C.D. Bacău.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.