Directorul CET Bacău – Marius Stănilă – cercetat de DNA pentru şantaj şi abuz în serviciu

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Bacău au dispus trimiterea în judecată a inculpatului STĂNILĂ MARIUS ION, director comercial al SC CET SA Bacău, în sarcina căruia s-au reţinut infracţiunile de şantaj şi abuz în serviciu prin îngrădirea unor drepturi.

În rechizitoriul întocmit, procurorii DNA au reţinut următoarea stare de fapt:
În cursul lunii februarie 2012, inculpatul Stănilă Marius Ion, director comercial al SC CET SA Bacău, uzând de prerogativele funcţiei sale, a constrâns pe reprezentantul unei societăţi comerciale ce editează un cotidian local din Bacău să sisteze publicarea în cotidianul respectiv a unor articole de presă critice la adresa SC CET SA Bacău.

Actele de constrângere s-au realizat prin ameninţarea cu sistarea furnizării de energie electrică către firmele reprezentate de partea vătămată şi cu neîncheierea unui nou contract de furnizare de energie electrică.

În acest scop, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, inculpatul Stănilă Marius Ion a refuzat să comunice uneia dintre societăţile comerciale reprezentate de partea vătămată oferta de furnizare de energie electrică, deşi era obligat să facă acest lucru de legislaţia în domeniu.

Societatea comercială care nu a mai putut încheia contract de furnizare a energiei electrice s-a constituit parte civilă în procesul penal cu suma de 148.144 lei, reprezentând prejudiciul estimat cauzate de imposibilitatea de a funcţiona în condiţii normale.

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Judecătoria Bacău.

Bacau Online

Cele mai noi informatii din Bacau le gasiti pe Bacaul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.